ΤΟΠΙΚΑ

Τους ληστεύουν μέσα στα σπίτια τους!

τους-ληστεύουν-μέσα-στα-σπίτια-τους-851206

«Με αιφνιδίασαν στο κουζινάκι του σπιτιού μου. Ήταν νωρίς το απόγευμα και η πόρτα ήταν ανοιχτή. Πάλεψα μαζί τους, αλλά κατάφεραν να με σύρουνε μέσα στο σπίτι. Επιχείρησαν να με αναισθητοποιήσουν με σπρέι. Το αναισθητικό δεν με έπιασε. Δεμένος, με φιμωμένο στόμα και με ένα μαχαίρι να με απειλεί παρακολουθούσα να ψάχνουν για περισσότερο από μία ώρα τα πράγματά μου…»
Μαρτύριο στα χέρια ληστών έζησε άλλος ένας ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του. Ο 72χρονος Σπυρίδωνας Κόκκαλης, συνταξιούχος αγροφύλακας, βίωσε τον τρόμο υπό τις απειλές κουκουλοφόρος ληστών, οι οποίοι μπούκαραν στη διώροφη κατοικία του, στον Άγιο Γεώργιο Μακρινίτσας, όπου διαμένει μόνος του.
Λίγη ώρα μετά το σούρουπο, στις 7:15 το απόγευμα, δύο κουκουλοφόροι τον άρπαξαν, τον έδεσαν σε καρέκλα και τον ξυλοκόπησαν στο κεφάλι, όταν εκείνος αντιστάθηκε και πάλεψε μαζί τους.
«Εδώ που φτάσαμε, λέω πάλι καλά που είμαι ζωντανός», έλεγε ο κ. Κόκκαλης στον «Τ», έχοντας πάρει εξιτήριο χθες το μεσημέρι από το Νοσοκομείο Βόλου, μετά από ράμματα στα οποία χρειάστηκε να υποβληθεί στο κεφάλι.
Οι αδίστακτοι ληστές άρπαξαν από την κατοικία του τις οικονομίες ετών, συνολικά 13.000 ευρώ.
Νωρίς το απόγευμα ο 72χρονος ετοίμαζε κάτι πρόχειρο για φαγητό στο κουζινάκι που βρίσκεται στην άλλη άκρη της αυλής του σπιτιού του. Αιφνιδιάστηκε στη θέα των δύο ατόμων με κουκούλες στα πρόσωπα, οι οποίοι πέρασαν στο εσωτερικό της αυλής από την πόρτα που εκείνη την ώρα ήταν ξεκλείδωτη.
Ο ένας από τους δύο έστρεψε απειλητικά μπροστά του μαχαίρι. Και οι δύο μαζί τον άρπαξαν και τον έσυραν στους κύριους χώρους της διώροφης κατοικίας. Ο 72χρονος πάλεψε μαζί τους και αντιστάθηκε με σθένος, με αποτέλεσμα οι ληστές να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του.
Βίαια τον οδήγησαν μέσα στο σπίτι. «Μου έδεσαν με πλαστική ταινία τα χέρια και τα πόδια. Ψέκασαν το πρόσωπό μου με σπρέι αναισθητικό δύο φορές. Καμία από τις δύο φορές δεν με έπιασε και έμεινα να τους παρακολουθώ. Ο ένας στέκονταν δίπλα μου με το μαχαίρι σε απόσταση αναπνοής από πάνω μου. «Μην τολμήσεις να μας κοιτάξεις», με απειλούσε διαρκώς και με ανάγκαζε να έχω το βλέμμα μου χαμηλωμένο στο πάτωμα. Ο άλλος έψαχνε. Έψαχνε για μία περίπου ώρα. Δεν άφησαν πέτρα όρθια μέσα στο σπίτι. Φοβάσαι να μπεις… Πήραν τα χρήματα από τρεις μεριές. Ήταν οι οικονομίες μιας ζωής. Πάλι καλά που είμαι ζωντανός», περιέγραφε ο κ. Κόκκαλης στον «Τ».
Λεπτά μετά την αποχώρηση των ληστών, ο 72χρονος κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα δεσμά των βασανιστών του. Αρχικά ειδοποίησε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έσπευσε άμεσα να τον βοηθήσει και στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.
Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση, καθώς ούτε χαρακτηριστικά των προσώπων τους υπάρχουν, ούτε δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς οι δράστες φορούσαν γάντια.
Διαρρήξεις τελευταία έχουν αναστατώσει τη Μακρινίτσα. Ποτέ όμως στο παρελθόν δεν έχουν απασχολήσει την κοινότητα περιστατικά ληστείας.
«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Πού θα φτάσουμε δηλαδή; Να αναγκαστούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;», έλεγε ο πρόεδρος της Μακρινίτσας Γιάννης Κερασιώτης.
Ο κ. Κερασιώτης συνομίλησε με τον ηλικιωμένο, θύμα της ληστείας, για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του, καθώς και με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τυχόν εξελίξεις από τις έρευνες.
Μορφή επιδημίας
Οι ληστείες και κυρίως εκείνες με στόχο σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων λαμβάνουν μορφή επιδημίας.
Τα περιστατικά ληστείας με θύματα ηλικιωμένους και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους πληθαίνουν στη Μαγνησία. Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις τα θύματα υπέκυψαν στα χτυπήματα των ληστών τους. Όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου μία ακόμη υπόθεση εγκληματικής ενέργειας με κίνητρο τη ληστεία άνοιξε για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι έρευνες ακόμη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα για τον δράστη ή πιθανότατα τους δύο δράστες που έδεσαν και φίμωσαν την Μαρία Σταμάτη, 86 ετών, στο σπίτι της στην οδό Γ. Δήμου 97Α.
Τη ζωή του μετά από παρατεταμένη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είχε χάσει 71χρονος συνταξιούχος, τον οποίο ληστές ξυλοκόπησαν ανελέητα μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Ονούφριο.
Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά ληστειών απασχολούν έντονα τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου