ΤΟΠΙΚΑ

«Ο πόλεμος διεξάγεται κατά του λαού!»

ο-πόλεμος-διεξάγεται-κατά-του-λαού-851206

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και τα μέτρα εξαπέλυσε από το Βόλο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Δημήτρης Γόντικας.
Ο Δημήτρης Γόντικας περιόδευσε νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο της Κόκα- Κόλα, ενώ εκτός από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την οικονομία μίλησε χθες το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Μαγνησίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Ο κ. Γόντικας υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δέχονται πρωτοφανή πόλεμο από μία κυβέρνηση, υποστήριξε ότι παρά την προπαγάνδα οι πολίτες δεν συναινούν με τα μέτρα και κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το λαϊκό κίνημα.
Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποδεχτεί τα μέτρα και χαρακτήρισε καπηλεία την επίκληση εκ μέρους της Κυβέρνησης των πατριωτικών αισθημάτων του λαού.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα είναι τέτοια που ουσιαστικά προϊδεάζει για διάφορες ρυθμίσεις εις βάρος της χώρας τόσο για το Αιγαίο, όσο και για τα Βαλκάνια και το Κυπριακό.
“Είναι ψέμα και απάτη ότι αυτή η κυβέρνηση πασχίζει για τα συμφέροντα τα λαού, των εργαζομένων και της πατρίδας. Είναι κυνισμός απίστευτου βαθμού να παρουσιάζει ως πατριωτικό καθήκον να θυσιάζεται ο λαός για την πλουτοκρατία. Η μόνη πατριωτική στάση είναι ο λαός να πει το μεγάλο όχι” τόνισε ο κ. Δημήτρης Γόντικας και συνεχίζοντας παρότρυνε εργαζόμενους, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και αγρότες να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, προκειμένου να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Το στέλεχος του ΚΚΕ κατηγόρησε εξίσου Ν.Δ και ΛΑΟΣ ότι παρέχουν πλήρη στήριξη στα σχέδια της Κυβέρνησης και δεν απέκλεισε, όταν ρωτήθηκε, το ενδεχόμενο πολιτικών ανακατατάξεων και εξελίξεων στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
“Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Υπάρχουν άλλωστε φωνές που μιλούν και θέλουν πολιτικές ανακατατάξεις. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η καθυπόταξη του λαού” σημείωσε ο Δημήτρης Γόντικας, υποστηρίζοντας ότι μοναδική φωνή αντίστασης είναι το ΚΚΕ, που έχοντας αντιληφθεί ότι η κρίση θα κάνει τους ισχυρούς ισχυρότερους αντιστέκεται, αποκαλύπτοντας τα σχέδια των κερδοσκόπων, που έχουν αφετηρία όπως είπε στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα με έδρες τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Λονδίνο.
Τέλος επανέλαβε την παρότρυνση προς όλους να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, διότι -όπως τόνισε- “οι εργαζόμενοι τα έχουν δοκιμάσει όλα εκτός από ένα. Να δοκιμάσουν τη δύναμή τους. Αυτό ακριβώς που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου