Αρνούνται να παραμείνουν οι πρόσφυγες στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο ΣΕΑ Αερινού

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-12, 21:16:51
(φωτογραφία : αρχείου)
Αρνούνται να παραμείνουν οι πρόσφυγες στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο ΣΕΑ Αερινού

Οι πρόσφυγες είδαν τις εγκαταστάσεις στο ΣΕΑ Αερινού και αρνήθηκαν να μείνουν - Άντρες, γυναίκες, παιδιά και ένα βρέφος λίγων ημερών στην εθνική οδό, με κατεύθυνση την Αθήνα...

Οι 250 πρόσφυγες έφθασαν στο ΣΕΑ Αερινού με λεωφορεία περίπου στις 16.30 το απόγευμα. Όταν είδαν τις σκηνές και τις συνθήκες που επικρατούσαν, αρνήθηκαν αρχικά να κατέβουν και όταν τελικά πείστηκαν, έκαναν μια διερευνητική επίσκεψη στον καταυλισμό που είχε στηθεί και αποφάσισαν ότι δεν ήταν αυτό για το οποίο τους είχαν ενημερώσει στον Πειραιά. Δεν ήθελαν να μείνουν και ξεκίνησαν με τα πόδια παίρνοντας μαζί τους τα υπάρχοντά τους.

Οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι σήμερα θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι αύριο θα αναχωρούσαν για την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη. Οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι, δεν πείθονταν να μείνουν στο ΣΕΑ Αερινού και χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι τους από το ΣΕΑ Αερινού, συμπεριλαμβάνονται και δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών.

Την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό, παρακολουθούσε η αστυνομία προκειμένου να τους μεταπείσει. Τελικά, οι περίπου 200 αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν κάτω από την γέφυρα στην εθνική οδό. Οι 50 πρόσφυγες που παρέμειναν στο ΣΕΑ Αερινού εξακολουθούν να παραμένουν μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Αθήνα. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=