ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα πραγματοποίησαν οι Απανταχού Μακρυραχιώτες και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ημερίδα-πραγματοποίησαν-οι-απανταχο-69144

Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Ενοχή» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Κυψέλη».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και του Προγράμματος Ψυχική και Κοινοτική Υγεία (προπονητική ζωής). Συγχρόνως, η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική και στο Life Coaching».

Αρχικά, η γραμματέας του συλλόγου Ελίνα Πριτσίνη θύμισε συνοπτικά τους στόχους και τη δράση του, στο πλαίσιο διάσωσης και διάδοσης του τοπικού πολιτισμού, με επέκταση της προσφοράς του ακόμα και στον περιβαλλοντικό παράγοντα. Κατόπιν, παρουσίασε τους αξιόλογους ομιλητές, τον επίκουρο καθηγητή κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτο Παπάνη και τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γιώργο Παραδείση.

Ο κ. Παραδείσης εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια της ενοχής και στα όρια μεταξύ της ωφέλειας και της βλαπτικής συνέπειας που έχει για τον άνθρωπο. Στο δεύτερο μέρος ανέλυσε την ενοχικότητα της γυναίκας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και τις αιτίες που την προκαλούν. Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη της γυναίκας να απενοχοποιηθεί από κάθε τι που της μεταβιβάστηκε και η ίδια το αποδέχτηκε και τη βαραίνει. Αξίζει να αναφερθεί η ενεργή συμμετοχή όσων παρακολούθησαν με προσοχή τις ομιλίες, θέτοντας απορίες ή βιωματικά παραδείγματα, τα οποία βοήθησαν στη γόνιμη εξέλιξη της ημερίδας, ενώ συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια ενοχών που θα συμβάλουν στην επιστημονική έρευνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου