Επεισόδιο, απειλές και δικηγόροι σε γυμνάσιο του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-12, 11:01:33
Το διπλό επεισόδιο με πρωταγωνιστές πατεράδες μαθητριών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στη σχολική οικογένεια (φωτο: αρχείου)
Επεισόδιο, απειλές και δικηγόροι σε γυμνάσιο του Βόλου

Από γονείς αριστούχων μαθητριών που «κονταροχτυπιούνται» για την υψηλότερη βαθμολογία και τη σημαία

Απίστευτο σκηνικό σε Γυμνάσιο της πόλης. Πατέρας μαθήτριας που πηγαίνει στη Β’ τάξη, πέρασε ένστολος την πόρτα του σχολείου και συνοδεία δικηγόρου του, διαμαρτυρήθηκε σε καθηγητές για τη βαθμολογία που έδωσαν στην κόρη του, απειλώντας ότι θα τους αναφέρει και κατηγορώντας τους ως εμπαθείς απέναντι στο παιδί του. Είχε προηγηθεί επεισόδιο από άλλο πατέρα, επίσης αριστούχου μαθήτριας που συναγωνίζεται με την πρώτη στη βαθμολογία, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για το χαμηλό βαθμό που πήρε η κόρη του σε συγκεκριμένο μάθημα, προκάλεσε επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Το διπλό επεισόδιο με πρωταγωνιστές πατεράδες μαθητριών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στη σχολική οικογένεια. Ηδη από τη διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως καταγγέλθηκε είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης στο νομό, που επιστρατεύονται ακόμη και δικηγόροι στα σχολεία για να επιλυθούν βαθμολογικές… διαφορές. Οπως έγινε γνωστό, σε Γυμνάσιο της πόλης και συγκεκριμένα στη Β’ τάξη, δύο αριστούχες μαθήτριες συναγωνίζονται για την πρωτιά στα μαθήματα και τη βαθμολογία, που θα τους δώσει και τη σημαία του σχολείου στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου τη νέα σχολική χρονιά.

Μόνο που ο συναγωνισμός των μαθητριών φαίνεται να παίρνει διαστάσεις. Ηδη από το πρώτο τρίμηνο οι πατεράδες των δύο κοριτσιών, διαμαρτύρονται τόσο στη διεύθυνση όσο και σε συγκεκριμένους καθηγητές του σχολείου για τις χαμηλές βαθμολογίες σε συγκεκριμένα μαθήματα. Μία μέρα πάει ο ένας, την άλλη μέρα πάει ο άλλος. Καθηγητές φέρονται να δέχονται ακόμη και τηλεφωνικές οχλήσεις από άτομα του περίγυρού τους που όμως γνωρίζουν τις οικογένειες των δύο μαθητριών για να είναι πιο… γενναιόδωροι στη βαθμολογία.

Προ πενθημέρου, ο ένας εκ των δύο γονιών, προκάλεσε επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή του γυμνασίου. Πληροφορίες λένε ότι ήταν τόσο εξαγριωμένος για τη βαθμολογία σε συγκεκριμένο μάθημα που χαλούσε όλη την άριστη εικόνα της κόρης του, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει έπιπλα και πράγματα από το γραφείο του Διευθυντή.

Προχθές, ο πατέρας της άλλης μαθήτριας, πήγε στο σχολείο ένστολος συνοδευόμενος από δικηγόρο. Είχε συνάντηση με το διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια με εκπαιδευτικό, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι εμπαθής και κάνει διάκριση κατά της κόρης του στη βαθμολογία.

Μόλις έφυγε, ο Διευθυντής του σχολείου, συγκάλεσε σύλλογο καθηγητών και τους ενημέρωσε ότι ο πατέρας που συνοδευόταν από δικηγόρο απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στους εκπαιδευτικούς για διακριτική εις βάρος της κόρης του βαθμολογική συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών.

Το διπλό περιστατικό εξόργισε τη σχολική οικογένεια, που κάνει λόγο για ανταγωνισμό όχι σε επίπεδο μαθητριών που είναι υγιές αλλά σε επίπεδο γονέων, που προσπαθούν να κάνουν… επίδειξη ισχύος.Το συμβάν έχει θορυβήσει τόσο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και την τοπική ΕΛΜΕ, που ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Απαράδεκτο
Αν οι γονείς δεν ειναι ικανοποιημένοι με τη δημόσια παιδεία,μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να παίρνουν σε όλα τα μαθήματα 20 και να είναι όλοι χαρούμενοι! Αυτές οι απειλές και οι εμφανίσεις δικηγόρων στον χώρο του σχολείου ως απόρροια κακής βαθμολογίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Πρώτα να κοιτάξουμε να μορφωθούμε ως άνθρωποι και μετά να κάνουμε μπάχαλο έναν δημόσιο χώρο που φιλοξενεί αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας! Τι παραδείγματα έδωσαν αυτοί οι γονείς με αυτές τις πράξεις; αυριο μεθαύριο αυτά τα παιδιά θα βγουνε στην κοινωνία και πρεπει απο σημερα να μαθουν οτι στη ζωη τους θα υπάρξουν απογοητευσεις! Τι θα κανει τοτε ο γονιός τότε; θα δέρνει κόσμο και θα κάνει μηνύσεις; Σαν δε ντρεπονται!
Anonymous - 2016-03-18 03:54:06
Αναξιοκρατία θα βασιλεύει για πάντα
Μόλις κατέστρεψαν τα παιδιά τους!
Γιάννης - 2016-03-16 11:29:09
Τι να πω!
Πόσο μακάκες γονείς υπάρχουν. Και όταν μια μέρα το παιδί τους αποτύχει στις πανελλήνιες (που είναι σίγουρο με τέτοια ψυχολογική βία που του ασκούνε οι ίδιοι του οι γονείς) το ποιό πιθανό είναι ότι θα βουτήξει από το μπαλκόνι. Αφήστε ρε τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους και ας κάνουν και λάθη στη βαθμολογία. Πολύ πιθανόν τα συγκεκριμένα παιδιά να έχουν απαξιωτική συμπεριφορά προς τους καθηγητές και αυτό φυσικά οφείλεται στους γονείς τους. Όταν ένας γονέας δεν σέβεται καθηγητές και δασκάλους, περιμένεις να τους σεβαστεί το ίδιο το παιδί; Ά ρε Ελλάδα με τους κωλοχαρακτήρες που μεγαλώνεις.
anonymous - 2016-03-15 19:18:36
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=