ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν υποκαθιστούμε την ΥΠΑ»

δεν-υποκαθιστούμε-την-υπα-69454

Οι πρόεδροι Επιμελητηρίου και Ξενοδόχων δίνουν διευκρινίσεις για το νέο Οργανισμό

Αναγκαία είναι η συνεργασία προκειμένου να δοθεί στον Οργανισμό Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου η ευκαιρία να τελεσφορήσει, αντί να δέχεται πόλεμο «εν τη γενέσει».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Ζαφείρης, δίνοντας απαντήσεις σε όσους διατυπώνουν ερωτήματα για τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι δεν είναι στα σχέδια των εμπνευστών του Οργανισμού, αλλά ούτε είναι εφικτή η ανάληψη της οργάνωσης του αεροδρομίου. Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων «η ΥΠΑ ουδέποτε έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει την προώθηση των αεροδρομίων και παράλληλα δεν προβλέπεται από πουθενά. Ενδεχομένως, κάποιοι να το παρεξηγούν, τονίζουν οι πρόεδροι των δύο φορέων, με τα ιδιωτικά κριτήρια που λειτουργούν οι επιχειρηματίες για την αύξηση των εργασιών τους».

Παράλληλα καθίσταται σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί μια δομή του ελληνικού δημοσίου. «Ευελπιστούμε, τονίζουν οι κ. κ. Μπασδάνης και Ζαφείρης, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα κάνουν ελκυστικό το αεροδρόμιο» προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο Οργανισμός θα στερήσει κονδύλια από τις επιτροπές τουρισμού, οι δύο πρόεδροι διευκρινίζουν ότι «σε καμία περίπτωση ο Οργανισμός δεν έχει διάθεση να υποκαταστήσει τις τουριστικές επιτροπές ή την πολιτική του κάθε Δήμου, Περιφέρειας ξεχωριστά. Θα προσπαθήσει σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσει ως «γέφυρα» μεταξύ όλων για μια ολοκληρωμένη προβολή, αποφεύγοντας επικαλύψεις ή παρόμοιες δράσεις στον ίδιο τόπο καθώς επίσης και η προσπάθεια μείωσης των δαπανών όπου αυτές δεν είναι δυνατές».

Η προσπάθεια είναι συλλογική και όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των φορέων που πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου Οργανισμού, «η δουλειά είναι αμιγώς, αποκλειστικά και μοναδικά, συλλογική».

Παράλληλα, στην ίδια κοινή ανακοίνωση, καθίσταται σαφές ότι οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι ενήμερες για το παραπάνω εγχείρημα και μετά την ίδρυση του Οργανισμού, θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και παράλληλα ενημέρωση, σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά λειτούργησε ως γέφυρα επικοινωνίας για μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας, «κάτι που μέχρι σήμερα φάνταζε αδύνατο», τονίζουν οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και των Ξενοδόχων της περιοχής μας, οι οποίοι δηλώνουν υπέρμαχοι της γόνιμης και καλοπροαίρετης κριτικής, σημειώνοντας ότι «όσο περισσότεροι είμαστε κοντά σε αυτόν το στόχο, τόσο πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα θα έχουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου