ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα αντίστασης κατά των αντιλαϊκών μέτρων

μήνυμα-αντίστασης-κατά-των-αντιλαϊκώ-70372

Από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών που τίμησε τη γυναίκα με εκδήλωση στο Αχίλλειο

Παρά την καταρρακτώδη βροχή πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Αχίλλειο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών που ήταν αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν διαφάνειες με ιστορικές στιγμές από τους απεργιακούς αγώνες των γυναικών σ’ όλο τον κόσμο με κύρια την απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα και τα υφαντουργεία της Ν. Υόρκης στις 8 του Μάρτη του 1857, εξαιτίας της οποίας η παγκόσμια μέρα της γυναίκας καθιερώθηκε τη συγκεκριμένη μέρα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Και η διέξοδος ποια είναι;» από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου που αναφερόταν στον αγώνα των εργατριών στις μέρες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά τους και ήταν εμπλουτισμένη με ζωντανή μουσική αλλά και θεατρικοποιημένα ποιήματα από τον Μπερτολντ Μπρέχτ και το Ναζίμ Χικμέτ. Στην ομιλία της η πρόεδρος του συλλόγου Κωτή Ρίτσα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η φετινή 8 Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας βρήκε χιλιάδες γυναίκες στο δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών «πρέπει οι γυναίκες να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης και αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες όλου του κόσμου που βιώνουν τη φτώχεια, τους πολέμους, την εργασιακή εκμετάλλευση, τις κοινωνικές ανισοτιμίες και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες της διεκδίκησης, του ανυποχώρητου αγώνα μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, μέσα από την Κοινωνική Συμμαχία και καλούμε κάθε γυναίκα λαϊκής οικογένειας ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες να ενωθούν στο μετερίζι του αγώνα μας και να δώσουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της εργοδοσίας που σήμερα συμπυκνώνεται με την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αποτελεί για μας και τις οικογένειές μας ζήτημα ζωής».

Τέλος κάλεσαν όλουςτους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία που θα γίνει την πρώτη μέρα της κατάθεσης στη Βουλήτουνομοσχέδιουγιατοασφαλιστικόκαιτησυμμετοχήτους στην κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη μέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου