ΤΟΠΙΚΑ

Ολα μέλι – γάλα μεταξύ Μπέου Θ. Παπαγιάννη

ολα-μέλι-γάλα-μεταξύ-μπέου-θ-παπαγιά-851206

Μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών, τέλος έδωσε στη δίκη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η δήλωση-ανάκληση του μηνυτή για συκοφαντική δυσφήμιση Αθ. Παπαγιάννη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
Η δίκη, μετά τη διακοπή για δεύτερη φορά στις 17 Φεβρουαρίου, επρόκειτο να συνεχιστεί χθες. Όμως, ο Αθ. Παπαγιάννης αποφάσισε να αποσύρει τη μήνυση και κατά συνέπεια να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του Αχ. Μπέου για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια του Τύπου.
Συμπτωματικό ή όχι, η εξέλιξη ήρθε μετά την απόφαση του δικαστηρίου να διερευνήσει σε βάθος τις «σκιές» πάνω από την εκποίηση περιουσιακού στοιχείου του συλλόγου και τις καταγγελίες περί κατάχρησης των χρημάτων της αγοραπωλησίας, που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Διακόπτοντας τη δίκη στις 17 Φεβρουαρίου το δικαστήριο, με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας είχε ζητήσει να προσκομιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν την «κατεύθυνση» των 100.000.000 δρχ. από την πώληση αγροτικού ακινήτου το 1995, που φέρεται ότι αποτέλεσαν την αιτία της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών.
Η μήνυση εναντίον του κ. Μπέου είχε κατατεθεί μετά από δημοσίευση το καλοκαίρι του 2008 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στην οποία αναφέρονταν για τον Αθ. Παπαγιάννη: «Αυτός είναι που πτώχευσε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αυτός που εκποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, αυτός που καταχράστηκε χρήματα που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Το δικαστήριο είχε ζητήσει να προσκομιστούν το «γενικό καθολικό βιβλίο» της εταιρίας και η απόδειξη κατάθεσης των 100 εκατ. δρχ. της αγοραπωλησίας στο λογαριασμό της ΠΑΕ, καθώς να κληθούν και να καταθέσουν ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ορίστηκε για τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάν. Κουκουσέλης.
Από τότε φάνηκε από τους διαλόγους ενώπιον του δικαστηρίου ότι τα βιβλία δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποιανού χέρια βρίσκονταν.
Στο άκουσμα της πρότασης της Εισαγγελέως να προσκομιστεί στο δικαστήριο το «γενικό καθολικό», ο κ. Μπέος παρεμβαίνοντας είχε πει: «Εγώ έλειπα τότε στην Αμερική. Αυτοί που κατηγορούνται ας το φέρουν», ενώ από την πλευρά της πολιτικής αγωγής είχε επισημανθεί: «Όταν φύγαμε από τη διοίκηση υπήρχαν τα πάντα. Ο κ. Κουκουσέλης ας μας πει πού είναι».
Τελικά ούτε βιβλία και αποδείξεις χρειάστηκε να προσκομιστούν ούτε ορκωτός λογιστής να καταθέσει, αφού η μήνυση αποσύρθηκε και η δίωξη έπαψε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου