ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-το-ασφα-72463

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται ο αγώνας των συνδικαλιστικών φορέων

Την έντονη αντίθεσή τους για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εξέφρασαν χθες για άλλη μία φορά οι συνδικαλιστικοί φορείς της Μαγνησίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας με μικρή πάντως συμμετοχή κόσμου.

«Είμαστε σήμερα εδώ ενάντια σε αυτό το έκτρωμα που λέγεται ασφαλιστικό, με στόχο να μην περάσει» είπε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Κουτσούκος, επισημαίνοντας ότι «η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια της σειράς κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο». «Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΒ, η Εστίαση συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τον κλιμακώνουμε με την κατάθεση του σχεδίου νόμου όταν και όποτε έρθει στη Βουλή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η μικρή συμμετοχή κόσμου δεν πτόησε τους συνδικαλιστικούς φορείς. «Αν λάβουμε υπόψη τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι πλέον οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, ιδιώτες έχουν πάρα πολλές μέρες σε αυτές τις δράσεις, τότε θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή είναι και σημαντική και αφορά σε πολύ άξια άτομα που συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους παρά το πολυήμερο του αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παράπονα. Ο γραμματέας του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου, είπε χαρακτηριστικά , ότι «στη σημερινή συγκέντρωση αυτό το οποίο έπρεπε να δείξουν όλοι είναι η μαζικότητα της συμμετοχής. Τελικά συμμετοχή δεν υπάρχει. Ο καναπές κάποιους ανθρώπους του θέλει κοντά».

Ο ίδιος επέμεινε στη σημασία που έχει η ενότητα για τον αγώνα. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταφέρουμε να ενωθούμε και να δείξουμε τη δύναμή μας. Η φοροκαταιγίδα με το σχέδιο νόμου θα είναι για όλους μας ό, τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να ξυπνήσουν όλοι. Είναι λυπηρό να μην υπάρχει συμμετοχή σε τέτοιες συγκεντρώσεις, για τις οποίες δεν υπάρχουν δικαιολογίες» κατέληξε. Να επισημανθεί ότι λόγω της επικράτησης των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ματαιώθηκε. Η συντονιστική επιτροπή των συνδικαλιστικών φορέων αναμένεται να αποφασίσει νέες δράσεις κατά του σχεδίου νόμου για την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσει για συμβολική κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ σε συνέχεια των ανάλογων δράσεων στην Εφορία Βόλου, το παράρτημα του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου