ΤΟΠΙΚΑ

Από τα 5 κρούσματα γρίπης πέρυσι, φτάσαμε τα 36

από-τα-5-κρούσματα-γρίπης-πέρυσι-φτάσαμ-72617

Το πρώτο δίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Τεράστια αύξηση στα βεβαιωμένα κρούσματα γρίπης Η1Ν1 προκύπτει από τα δελτία αναφοράς λοιμώξεων που συγκεντρώνει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας από το Νοσοκομείο Βόλου και άλλες δομές υγείας που εντοπίζουν κρούσματα της γρίπης.

Από την επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως το πρώτο δίμηνο του 2015 είχαν καταγραφεί στη Μαγνησία 5 περιστατικά γρίπης Η1Ν1 και φέτος 36 περιστατικά κι ένας θάνατος ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.

Οπως επισημαίνει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Χρυσούλα Κολημήτρα, η τεράστια αύξηση είναι συνέπεια της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων, ενώ τόνισε πως η γρίπη βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Η Μαγνησία «χτυπήθηκε» από τη γρίπη Η1Ν1 με πολλαπλά κρούσματα. Τα στοιχεία προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015 ασθένησαν 5 άτομα και το ίδιο δίμηνο του 2016 ασθένησαν 36 άτομα. Τα στοιχεία έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Υγείας, η οποία τα κατέθεσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από τις επιπλοκές της γρίπης έχουν πέσει θύματα στην Ελλάδα 136 άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου