ΤΟΠΙΚΑ

Οι βρωμιάρηδες χτύπησαν στον Κραυσίδωνα

οι-βρωμιάρηδες-χτύπησαν-στον-κραυσίδ-851206

Κρυφτό με ελεγκτές νομαρχιακών υπηρεσιών και ασυνείδητων που ξεφορτώνονται τα απόβλητά τους στο χείμαρρο του Κραυσίδωνα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δίμηνο. Η αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νατάσα Οικονόμου επιβεβαίωσε χθες το δημοσίευμα του «Τ» για σοβαρή ρύπανση του χειμάρρου που διασχίζει το πολεοδομικό συγκρότημα.
Ομως δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία να παρουσιάσει, καθώς η υπόθεση παραμένει για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας άλυτος γρίφος.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τους υπαίτιους της ρύπανσης. Από τον περασμένο Ιανουάριο συχνά-πυκνά επιβεβαιώνουν σε αυτοψίες τις καταγγελίες πολιτών για λάδια στο χείμαρρο και άλλοτε για σκουρόχρωμο δύσοσμο υγρό.
Κανένας ωστόσο από τους ελέγχους δεν κατάφερε να φτάσει στα… ίχνη των παρανομούντων. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και οι υπηρεσίες εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι αναλύσεις δειγμάτων που έχουν ληφθεί θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην άκρη του νήματος.
Η κατ’ επανάληψη απόρριψη υγρών αποβλήτων στο χείμαρρο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις υπηρεσίες και δυσφορία στους κατοίκους κοντά στο χείμαρρο, καθώς υπάρχουν ημέρες που δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την έντονη δυσοσμία.
Για πρώτη φορά, όπως ενημέρωνε η κ. Οικονόμου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος κινήθηκε προς τον Κραυσίδωνα τον Ιανουάριο. Τότε η τηλεφωνική καταγγελία περιέγραφε λάδια στα νερά του χειμάρρου. Η αυτοψία δεν εντόπισε κάτι ύποπτο.
Ακολούθησε έλεγχος σε ελαιοτριβείο, με τις υποψίες της υπηρεσίας να στρέφονται προς αυτό εξαιτίας της χαρακτηριστικής δυσοσμίας των αποβλήτων από μία τέτοια μονάδα.
Αποκλείστηκε όμως από τον κατάλογο των υπόπτων, καθώς βρέθηκε εκτός λειτουργίας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τίποτε στο χώρο δεν παρέπεμπε σε παράνομη λειτουργία.
Τις τελευταίες ημέρες, όπως έγραψε ο «Τ», ο χείμαρρος κατέβασε σκουρόχρωμο υγρό, ενώ οι γύρω περιοχές μαρτύρησαν από την έντονη δυσοσμία.
Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος προχώρησαν σε δειγματοληψία νερού και εδάφους σε σημείο του χειμάρρου που υπέδειξε κάτοικος της περιοχής κοντά στη γέφυρα της Αναλήψεως.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται, προκειμένου να εξεταστεί πως θα συνεχιστούν οι ενέργειες της υπηρεσίες.
Προς το παρόν η κ. Οικονόμου δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο χείμαρρος να δέχεται απόβλητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου