ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικοποιούν τις κινητοποιήσεις οι φορείς ελεύθερων επαγγελματιών Μαγνησίας

εντατικοποιούν-τις-κινητοποιήσεις-ο-73828

Προκειμένου να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για το ασφαλιστικό

Εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών Μαγνησίας, η οποία συνεδρίασε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτό οικονομολόγοι, λογιστές, φοροτεχνικοί θα απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όταν ανοίξει η εφαρμογή του Taxis, ενώ οι γιατροί θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικές επιμελητές, μηχανικοί συμπληρώνουν ήδη δύο μήνες αποχής από τα καθήκοντά τους, καθώς οι φορείς των κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών κρίνουν ότι το σχέδιο νόμου οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα – ελεύθερο επαγγελματία, ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις. Μικροβιολόγοι της Μαγνησίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Συνάντηση προκειμένου να οργανώσουν τις νέες αντιδράσεις τους στο προωθούμενο προσχέδιο για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής.

Οπως ανακοινώθηκε, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, σχεδιάζει και νέες δράσεις, προκειμένου να εκφράσει την εναντίωσή της, στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού. «Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι επιστημονικοί και άλλοι φορείς βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, περίπου δύο μήνες, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους για το σχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται πως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντά τους περίπου δύο μήνες. Αντίστοιχα οι μηχανικοί της Μαγνησίας, απέχουν από επιτροπές και συμβούλια, ενώ οι εργολάβοι απέχουν από διαγωνισμούς έργων περίπου δύο μήνες.

Επίσης, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο, οικονομολόγοι και λογιστές – φοροτεχνικοί, έχουν λάβει απόφαση να μην προχωρήσουν στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Η Συντονιστική ενημερώνει ότι: «Την ημέρα, που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή του TAXIS, οι λογιστές – φοροτεχνικοί θα ξεκινήσουν την αποχή διαρκείας από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ θα αποκλείσουν και εφορίες σε όλη τη χώρα». Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κλάδων Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη τους να μην προβούν σε κινήσεις πίεσης σε βάρος των οικονομολόγων, λογιστών – φοροτεχνικών, προκειμένου να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις.

Ακόμη οι γιατροί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αν δεν αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση. Σημειώνεται ότι ήδη οι μικροβιολόγοι της Μαγνησίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου