ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-πεδυ-βόλο-74015

Αίτημα της κοινωνικής συμμαχίας να επανέλθει το επίδομα τοκετού που έχει περικοπεί

Παράσταση διαμαρτυρίας για την περικοπή του επιδόματος τοκετού πραγματοποίησαν χθες οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, έξω από το ΠΕΔΥ.

Αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, μετέφεραν το αίτημά τους στη διεύθυνση του ΠΕΔΥ, προκειμένου να τεθεί, στη συνέχεια, υπόψη των άνωθεν κρατούντων. Βασικό αίτημα είναι η εκ νέου χορήγηση του επιδόματος σε όλες τις γυναίκες που έχουν γεννήσει και παράλληλα να μην ισχύσει η διάταξη, σύμφωνα με την οποία καλούνται να το επιστρέψουν όσες το είχαν λάβει το 2012.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Ρίτσα Κωτή, ανέφερε ότι το επίδομα χορηγείται μόνο σε όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι και κατά συνέπεια «δεν έχουν στη διάθεσή τους το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό, που χρειάζεται για να εξασφαλίσει έναν ασφαλή τοκετό» όπως υπογράμμισε η ίδια.

Το επίδομα τοκετού, το οποίο ανέρχονταν στο ποσό των 900 ευρώ έχει καταργηθεί από το 2012 και όσες μητέρες το έλαβαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και ενώ ο νόμος δεν είχε τεθεί ακόμη σε ισχύ, καλούνται να το επιστρέψουν. Οπως επεσήμανε η κ. Κωτή, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να επιστραφεί το συγκεκριμένο επίδομα, για να προσθέσει ότι «ζητούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Να μη ζητείται πίσω το επίδομα σε όσες μητέρες το έλαβαν, διότι δεν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα ζητούμε ναεπαναχορηγηθεί, γιατί είναι ένα πρώτο βοήθημα στο νέο ζευγάρι και στην έναρξη της οικογενειακής ζωής με παιδί».

Η παραπάνω δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας εργαζόμενης γυναίκας, με βασικά αιτήματα το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις κοινωνικές δομές, όλες τις κοινωνικές παραμέτρους «που μπορούν να διευκολύνουν τη μητρότητα σήμερα» όπως επεσήμανε η κ. Κωτή.

Στο μεταξύ, πρόθεση των μελών του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, κατ’ αντιστοιχία με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, είναι να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια, έως ότου δοθεί λύση στο παραπάνω αίτημα. Οι προσπάθειες της ΟΓΕ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και συνεχίζονται «έως ότου δοθεί και πάλι το επίδομα μητρότητας που περικόπηκε και αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του, έντοκα, από όσες γυναίκες το είχαν λάβειστο μεταξύ» καταλήγει η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου