ΤΟΠΙΚΑ

Εθνική υπόθεση οι Μεσογειακοί Αγώνες

εθνική-υπόθεση-οι-μεσογειακοί-αγώνες-851206

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι δηλώσεις όλων των αξιωματούχων που βρέθηκαν στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του φακέλου. Κοινός τόπος όλων η ένθερμη υποστήριξή τους στην κοινή υποψηφιότητα που όπως τονίστηκε είναι πλέον εθνική υπόθεση…
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Μίνωας Κυριακού στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική πρόταση είναι επικεντρωμένη στους αθλητές, δίνοντας ακόμα έμφαση στον πολιτισμό, το περιβάλλον, την τεχνογνωσία και τις αθλητικές υποδομές και στοχεύει στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.
Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό επισήμανε ότι «ο κ. Ισίδωρος Κούβελος επωμίζεται πολύ δύσκολο αγώνα» και πρόσθεσε ότι «απαιτείται σύνεση και δουλειά για να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα».
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέξανδρος Βούλγαρης ανέφερε στην ομιλία του ότι «η υπόθεση της υποψηφιότητας στηρίχθηκε θερμά από την πολιτική ηγεσία και τον λαό των δύο πόλεων» και τόνισε ότι μετά την επίσκεψη της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΕΜΑ στο Βόλο και την Λάρισα, τον περασμένο Ιανουάριο, έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρό της κ. Jacques Grospeillet, «για την συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και την αρτιότητα των υποδομών».
Ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης στην ομιλία του τόνισε ότι «ο Βόλος και η Λάρισα έχουν τα εχέγγυα των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων ώστε να διοργανώσουν πολύ καλούς αγώνες που θα ανεβάσουν τον πήχη των Μεσογειακών Αγώνων και υπογράμμισε ότι για την Περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση τέτοιες στιγμές είναι ιδιαίτερης σημασίας.
Μετά το πέρας της παρουσίασης και σε δηλώσεις της, η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε: «Ξεκινάει μία καινούρια προσπάθεια για ένα πολύ μεγάλο στόχο εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Απαιτείται πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά. αλλά νομίζω με το πνεύμα που κυριάρχησε σήμερα σε αυτή την αίθουσα έχουμε πιθανότητες επιτυχίας».
Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι Αγώνες ως γεγονός, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των υποδομών. Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, στις οποίες κυριαρχεί η Θεσσαλία».
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Θανάσης Νάκος, υπογράμμισε ότι «η παρουσίαση και ο φάκελος ήταν άρτιοι. Τα πλεονεκτήματα είναι γνωστά. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχει στήριξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Πολιτείας».
Ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός πρέπει να εργαστούμε όλοι αδιάκοπα και αποτελεσματικά».
Η βουλευτής Μαγνησίας κυρία Ζέττα Μακρή επεσήμανε ότι «αισιοδοξώ για το καλό αποτέλεσμα αυτού του σοβαρού εθνικού εγχειρήματος και έχω πλήρη βεβαιότητα για την άρτια διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων όταν τους αναλάβουμε».
Ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης τόνισε: «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς να φεισθούμε κάθε προσπάθειας ώστε να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο».
Η βουλευτής Μαγνησίας κυρία Ροδούλα Ζήση ανέφερε ότι «είμαστε πανέτοιμοι για να δεχθούμε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση».
Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και πρώην ΓΓ Ολυμπιακών Έργων, κ. Σπύρος Καπράλος σημείωσε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η υποψηφιότητα την οποία έχει αγκαλιάσει και ο πολιτικός και ο αθλητικός κόσμος θα έχει επιτυχία τον Οκτώβριο στην Πεσκάρα της Ιταλίας».
Ο πρώην ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Κώστας Καρτάλης τόνισε: «Χαίρομαι πολύ γιατί αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν αφορούσε μόνο τις 16 μέρες των Αγώνων, αλλά δημιουργήθηκε μία σοβαρή κληρονομιά».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Κούβελος ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Υποστήριξης της Υποψηφιότητας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013:

• Στην κατηγορία των Θεσμικών Χορηγών: τα Υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης,
• Στην κατηγορία Μεγάλων Χορηγών: τις επιχειρήσεις ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΛΤΑ -ΟΜΙΛΟΣ VIVARTIA, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΠΑΠ και AEGEAN
• Στην κατηγορία Επίσημων Υποστηρικτών: την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΜΕΤΚΑ και την ΣΙΔΕΝΟΡ (ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΟΧΑΛΚΟ),
• Στην κατηγορία Επίσημων Προμηθευτών: τις επιχειρήσεις SIEMENS, INFO-QUEST,HERTZ και SAMSUNG,
• Τέλος, τον Χορηγό Επικοινωνίας μας, την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ Α.Ε που έχει αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς και την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος των Αγώνων στις 21 χώρες της Μεσογείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου