ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των προσφύγων

πρωτοβουλίες-για-τη-στήριξη-των-προσφ-75543

Προτείνει στα σχολεία η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Επιστολή Σαβελίδη σε όλες τις σχολικές μονάδες

Πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων που καταφτάνουν στη χώρα μας, αναλαμβάνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Με επιστολή, η οποία απεστάλη προς όλες τις σχολικές μονάδες και υπογράφεται από το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, προτείνεται η ενεργοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, κάθε σχολείου, με στόχο τη συλλογή και επίδοση ειδών, χρήσιμων και χρηστικών για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους. Τέτοια είδη, όπως αναφέρεται, μπορεί να είναι προϊόντα υγειονομικού υλικού, ατομικής καθαριότητας, βρεφικές τροφές, μπιμπερό, βρεφικός – εφηβικός ρουχισμός, ξηρά τροφή, παιχνίδια.

Επιπλέον η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προτείνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων με θέμα την ευαισθητοποίηση, τόσο των παραγόντων της σχολικής κοινότητας, όσο και του κοινω- νικού συνόλου γενικότερα.

«Ολα αυτά τα χρόνια», επισημαίνεται στην επιστολή Σαβελίδη, «η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) επανειλημμένα έχει αποδείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπικής δράσης βοηθώντας πολλές φορές, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στεκόμενη κάθε φορά, στο ύψος των περιστάσεων.

Με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα και την επιτακτική ανάγκη των συνανθρώπων μας για βοήθεια και συμπαράσταση η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να ενεργοποιηθεί με στόχο την υποστήριξη των χιλιάδων προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα μας, συνεχίζοντας την παράδοση της έμπρακτης αλληλεγγύης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου