ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποιήσεις της κοινωνικής συμμαχίας

κινητοποιήσεις-της-κοινωνικής-συμμα-75671

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο ΠΕΔΥ

Δυναμικές κινητοποιήσεις διοργανώνονται από την Κοινωνική Συμμαχία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στο ΠΕΔΥ, για την περικοπή του επιδόματος τοκετού και στις 6.30 μ.μ. θα διανεμηθεί έντυπο υλικό στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η κεντρική εκδήλωση – αφιέρωμα της κοινωνικής συμμαχίας στην ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο Αχίλλειον με ομιλίες και μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών με θέμα «Και η διέξοδος ποια είναι;».

Παράλληλα πραγματοποιούνται ωριαίες παρεμβάσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης. Οι παρεμβάσεις, που συνεχίζονται σήμερα και αύριο, περιλαμβάνουν προβολή οπτικού υλικού, με ιστορική αναφορά στους αγώνες των εργατριών όλου του κόσμου, εξαιτίας των οποίων καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της εργαζόμενης γυναίκας. Την Πέμπτη 10 Μαρτίου διοργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα της γυναίκας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, που βρίσκεται στο συγκρότημα Μουρτζούκου, στις 10.30 το πρωί με προβολή οπτικού υλικού και μουσικό αφιέρωμα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο λιμάνι του Βόλου, ενάντια στη χρησιμοποίησή του από το ΝΑΤΟ.

Η σημερινή κινητοποίηση και όσες θα ακολουθήσουν, εντάσσονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας μέρας της εργαζόμενης γυναίκας, με κεντρικό σύνθημα «αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση. Ολοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή».

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες στο Εργατικό Κέντρο, οι εκπρόσωποι της κοινωνικής συμμαχίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν οι: Εύη Καρυδάκη, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, Λίλα Πέτρου, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, Γεωργία Λαλιά, εκπροσωπώντας τις καθαρίστριες, Κώστας Γκρανόπουλος από την Επιτροπή Ειρήνης, Δέσποινα Παληά εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, Κώστας Τσουμπουσλής, του Σωματείου Τύπου και χάρτου, Γ. Ρούσσας, εκ μέρους των συνταξιούχων και Εύη Ξεκαλάκη, από τη ΜΑΣ.

Κάλεσμα συμμετοχής στις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ανεργία και το ασφαλιστικό, απηύθυνε η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ολοι μαζί, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις». Παίρνοντας το λόγο η αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Λίλα Πέτρου, ανέφερε ότι «η φετινή 8η Μάρτη θα γίνει σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης» τονίζοντας παράλληλα ότι «δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, με βασικό αίτημα να δημιουργηθούν ανοιχτοί, ανθρώπινοι χώροι ανθρώπινης φιλοξενίας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου