ΛΑΡΙΣΑ

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταγγέλλει απεργοσπασία στην «Ελευθερία»

η-εσηεθστε-ε-καταγγέλλει-απεργοσπασί-75706

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει όπως τονίζει « τη στάση της εργοδοσίας στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λαρίσης, η οποία έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό την Κυριακή 6 Μαρτίου, προκειμένου να εκδώσει το φύλλο της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016, αν και η Ενωση είχε εξαγγείλει 24ώρη απεργία».

Οπως κάνει γνωστό το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερ. Ελλάδας – Ευβοίας «αποφάσισε 24ωρη απεργία των μελών της Ενωσης, τα οποία εργάζονται στην ημερήσια εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία», από την 06.00 ώρα της Κυριακής, 06-03- 2016 μέχρι την 06.00 ώρα της Δευτέρας, 07-03-2016. Τα αιτήματα της απεργίας ήταν να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθερία» δημοσιογράφων Δημητρίου Βάλλα (μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης), Μαρίνας Αποστολοπούλου και Γιώργου Μακρή και να μην θιγούν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας δημοσιογράφων.

«Δυστυχώς -καταλήγει η Ενωση στην ανακοίνωσή της- η εργοδοσία της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων, προβαίνοντας σε δήθεν επίδειξη δύναμης προκειμένου να εκφοβίσει και να κάμψει την αντίσταση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Τους απαντάμε ότι δεν θα το πετύχει, ούτε στο ελάχιστο.

Οσο για τα άτομα που συμμετείχαν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, μη σκεπτόμενοι ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, τους απαντάμε: Εχουσιν γνώσιν οι φύλακες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου