ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε λύση για το φτωχόσπιτο

βρέθηκε-λύση-για-το-φτωχόσπιτο-851206

Μπορεί ο περιφερειακός να την έκανε να χάσει τη μέχρι σήμερα στέγη της, ωστόσο η άνεργη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που διέμενε σε περιοχή που απαλλοτριώθηκε για να περάσει ο περιφερειακός τελικά θα καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της σε νέο σπίτι αυτή τη φορά με τη συμβολή του δήμου Αγριάς.

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ιδιοκτήτρια μίας εκ των τριών κατοικιών που κλήθηκαν να αφήσουν το σπίτι τους για να συνεχιστεί η εργολαβία του περιφερειακού, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μετακομίσει, ο δήμος Αγριάς έδωσε λύση.

Χθες το πρωί την άνεργη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών επισκέφτηκε στο σπίτι της ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος μαζί με τη διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο και τη διευθύντρια πως έχει ήδη βρει ένα σπίτι στο Βόλο, ωστόσο οι οικονομικές δυσχέρειες δεν της επέτρεπαν να μετακομίσει.

Ο δήμος Αγριάς προσφέρθηκε και θα αναλάβει τελικά τη μετακόμιση των προσωπικών αντικειμένων και επίπλων της οικογένειας, καθώς επίσης και την οικονομική βοήθεια έως ότου ορθοποδήσουν, ενώ μάλιστα δόθηκε παράταση για τη μετακόμιση μέχρι και το Πάσχα, καθώς ο εργολάβος έχει αντικείμενο εργασίας και η παραμονή της οικογενείας μέχρι και τότε δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη της εργολαβίας.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μικρά παιδιά τα οποία και φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της Αγριάς, για να μη χρειαστεί ν’ αλλάξουν σχολικό περιβάλλον στο μέσο της χρονιάς, ο Δήμος θα τα μεταφέρει καθημερινά με το λεωφορειάκι που διαθέτει στο σχολείο από το Βόλο στην Αγριά και αντίστροφα.

Με την άνεργη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών όμως συναντήθηκε χθες και ο αντινομάρχης Πρόνοιας Λεων. Αναστασίου. Μετά από συζήτηση μαζί της για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, την ενημέρωσε για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει, ώστε να λάβει άμεσα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας έκτακτο επίδομα ύψους 600 ευρώ για να ανταποκριθεί στα πρώτα έξοδα της μετακόμισης. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για την εύρεση εργασίας για τη γυναίκα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στα βασικά έξοδα της οικογένειάς της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου