ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπιλιετάκια για τα απλήρωτα τέλη παρελθόντων ετών

μπιλιετάκια-για-τα-απλήρωτα-τέλη-παρε-76866

Τέλος η περίοδος χάριτος με τα τέλη κυκλοφορίας. Όσα τέλη παρελθόντων ετών δεν καταβλήθηκαν, βεβαιώθηκαν στην Εφορία με τα πρόστιμά τους και τις προσαυξήσεις τους. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με εκκρεμότητες έχουν ήδη αρχίσει να παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια από τις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Αυτό συνέβη τουλάχιστον στην περίπτωση ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που έλαβε το ραβασάκι της Εφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, καλείται να πληρώσει 1.600 ευρώ για τα απλήρωτα τέλη των ετών 2009, 2010 και 2011.

«Μα τα είχα πληρώσει», φέρεται να δήλωσε ο κάτοχος αυτοκινήτου δευτερόλεπτα μετά αφότου έκπληκτος ενημερωνόταν για το τι σημαίνει η οφειλή Τ. Κ. που βεβαιωνόταν στο ειδοποιητήριο τη Εφορίας από το λογιστή του, όπου είχε απευθυνθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σύλλογο Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, κατόπιν εντολής από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, οι κατά τόπους Εφορίες προχώρησαν στη βεβαίωση των τελών στις 9 Φεβρουαρίου 2016 και πλέον σήμερα οι οφειλέτες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παραλαμβάνουν και τα ενημερωτικά σημειώματα. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Πουμάνας είπε ότι όλοι οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να διασταυρώσουν εάν έχουν οφειλές ή όχι με την πρωσοποποιημένη πληροφόρηση μέσω του taxisent ή να απευθυνθούν στους λογιστές τους. Να επισημανθεί ότι σε περίπτωση λαθών, εάν δεν υπάρχουν τα αποδεικτικά πληρωμής ακόμη κι αν αυτά αφορούν έξι, εφτά, οχτώ χρόνια πριν, οι κάτοχοι αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τα πρόστιμα.

Οι ιδιοκτήτες ΑΙ. Χ. που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, φτάνουν τους 800.000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνει έλεγχος και για το ΚΤΕΟ και για τις ασφάλειες αυτοκινήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου