ΤΟΠΙΚΑ

Αρνείται να διδάξει λόγω ακρίβειας!

αρνείται-να-διδάξει-λόγω-ακρίβειας-851206

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε μόλις χθες στην αντίληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όταν ο Διευθυντής πληροφορήθηκε πως ωρομίσθιος γυμναστής που διδάσκει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διμηνίου αρνείται να μεταβεί στο σχολείο για μάθημα εξαιτίας της υψηλής τιμής της βενζίνης!
Απίστευτη κι όμως αληθινή είναι η υπόθεση, η οποία αναστάτωσε χθες τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο Διευθυντής κ. Κώστας Ζίκος ενημερώθηκε πως ο εν λόγω γυμναστής είχε να εμφανιστεί αρκετό καιρό στο σχολείο, περίπου δέκα φορές καθώς είναι ωρομίσθιος και δεν το μάθημα που διδάσκει δεν απαιτεί την καθημερινή του μετάβαση στο εν λόγω σχολείο.
Σε χθεσινή επικοινωνία του Διευθυντή με τον εκπαιδευτικό ο τελευταίος ανέφερε πως δεν μπορεί να μεταβεί στο σχολείο για μάθημα, γιατί η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατακόρυφα και τα έξοδα γι’ αυτόν είναι δυσβάσταχτα.
«Πρώτη φορά στα 38 χρόνια ως δάσκαλος αντιμετώπισα τέτοιο περιστατικό», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ζίκος, ο οποίος επεσήμανε πως ο γυμναστής γνώριζε από την αρχή σε ποιο σχολείο έχει τοποθετηθεί και θα μπορούσε να μην υπογράψει και να δεχτεί τη θέση, εάν η απόσταση ήταν το πρόβλημα και κατ’ επέκταση τα έξοδα για τη μετακίνησή του ήταν πολλά.
Η σκέψη τώρα του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας είναι αφενός να ζητήσει εξηγήσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου που κάλυπτε το γυμναστή κι αφετέρου να παραιτήσει τον εκπαιδευτικό και να ζητήσει νέο ωρομίσθιο για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών του Δημοτικού.
Το θέμα θα κρατήσει το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης, ενώ οι παραιτήσεις αναπληρωτών το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει βραχνάς για την τέλεση του εκπαιδευτικού έργου.
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν πολύ μικρές απολαβές και όχι κάθε μήνα, γεγονός για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου