ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

εκδήλωση-κατά-της-βίας-και-του-σχολικο-78465

Διοργανώνεται στο Δίαυλο

Εκδήλωση κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού διοργανώνεται αύριο Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 18:30, στο «Δίαυλο» από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.,- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου και το Τμήμα Δημι- ουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Σκοπός της εκ- δήλωσης είναι να προσεγγίσει το θέμα της βίας και του σχο- λικού εκφοβισμού με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Τοποθέτηση στο θέμα της βίας και της μη βίας από τον υπεύθυνο του Συμβουλευ- τικού Σταθμού Νέων, Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, κ. Αν- τώνη Πλαγερά. Εργασία – παρουσίαση Video από ομάδα μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου για τις διάφορες μορφές βίας.

Οι συμμετέχοντες μαθητές είναι: Καραγιάννη Ευριδίκη, Κατσικλή Χριστίνα, Κουνατίδης Δημήτριος, Κουφοπούλου Μαριάννα, Κόφ- φα Κυριακή, Μελαχροινός Αρης, Σταυρίδη Ανθή, Σταυρίδη Αννα – Μαρία, Τότσιλας Διονύσης, Τσορβατζής Αποστόλης. Εκθεση ιστοριών comic των μαθητών του Τμήματος Δημιουργικής Απα- σχόλησης Νέων και Ενηλίκων στο Δίαυλο και ταυτόχρονη προβο- λή σε video.

Οι συμμετέχοντες μαθητές στο τμήμα εφήβων είναι: Ραχούτης Αχιλλέας, Τσινίκας Παναγιώτης, Ιωαννίδης Βάνιας, Πα- λαιολόγου Μαρία, Παπαδόπουλος Μιχαήλ, Απλαντή Μυρτώ. Οι μαθητές στο τμήμα ενηλίκων είναι: Οργανόπουλος Νικόλαος, Κα- τσικαδάμος Νικόλαος, Πολυμέρου Αθανάσιος, Ρούμπη Βασιλική, Ζάχος Ευάγγελος, Βασιλείου Κατερίνα, Βουτσινάς Βαγγέλης.

Υπεύθυνος επιμορφωτής του μαθήματος Comic είναι ο κ. Κα- ραμπελιάς Γιάννης. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση θεατρικού δρώμενου «Τα δάκρυα του Ευτυχισμένου πρίγκιπα» από μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Στο θεατρικό εργαστήρι συμμετέχουν οι μαθητές του 5ου Λυ- κείου Βόλου: Αγαθού Ελενα, Αγροκώστας Στέργιος, Γουλιώτη Κα- τερίνα, Νονόγλου Ανδρέας, Παπαδογιάννη Ευανθία, Σταθοπού- λου Χριστίνα, Τσιαμασφύρη Βάνα, Φιλίππου Ελευθερία, Χατζηγε- ωργίου Κάσσυ, Χατζηγούλα Ιωάννα. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Πομελέ Φλώρα και Ταμπάκη Άρτεμη. Τη θεατρική πα- ράσταση εμπνεύστηκε και υλοποίησε η εκπαιδευτικός του σχο- λείου κα. Αργυράκη Σοφία.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με το κοινό για το θέμα της βίας και του σχολι- κού εκφοβισμού. Ακολουθεί μουσική εκδήλωση με τους: Καλαν- τζή Αναστασία τραγούδι, Καλαντζή Γιάννη κιθάρα, Μίλτου Μίλτο μπάσο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ για περισσό- τερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνον- ται στη γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου