ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού αποφάσισαν οι συνδικαλιστικοί φορείς

συλλαλητήριο-κατά-του-ασφαλιστικού-α-78625

Για την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των συνδικαλιστικών φορέων, η οποία συνεδρίασε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Η συνάντηση των συνδικαλιστικών φορέων ήταν κάθετη ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρις ότου κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή οπότε θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Ηδη οι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν προβεί σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και πιο συγκεκριμένα στην Εφορία Βόλου, το παράρτημα του ΟΑΕΕ στη Μαγνησία και στο ΙΚΑ Βόλου.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στη μορφή που θα έχει το συλλαλητήριο ώστε να ξεφύγει από τα στενά όρια μίας κοινής πορείας στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, να έρθει σε επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο για την πραγματοποίηση συναυλίας.

Η συντονιστική επιτροπή των φορέων επανέλαβε την πρόθεσή της οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν όταν και όποτε το σχέδιο νόμου κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Κουτσούκος, ο πρόεδρος της Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, ο εκπρόσωπος στο συντονιστικό όργανο κινητοποιήσεων της ΟΕΒΕΜ Γιώργος Γκάλιος και η γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά.

Να επισημανθεί ότι την ίδια μέρα (Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί με αναχώρηση 9 το πρωί από το δημαρχείο Βόλου) θα πραγματοποιηθεί η πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Για τη συγκέντρωση οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας απεύθυναν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις διεκδικούν να αποσυρθεί η αντιασφαλιστική – αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης, αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης, ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από το κράτος και την εργοδοσία, κατάργηση όλων των αντιεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδόματος αδείας, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου