ΤΟΠΙΚΑ

Με καθυστέρηση η εξόφληση των ιδιωτών για έργα στο Δημόσιο

με-καθυστέρηση-η-εξόφληση-των-ιδιωτών-78724

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί στους ιδιώτες επαγγελματίες η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, για έργα που έχουν εκτελέσει και παραδώσει, όπως τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον υπουργό Οικονομικών.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τις συναφθείσες συμβάσεις έργου, το Δημόσιο καλείται να εξοφλήσει τον αντισυμβαλλόμενο ιδιώτη σε διάστημα 60 ημερών από την ημέρα παράδοσης και παραλαβής του έργου.

Εντούτοις, το Δημόσιο για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται αφερέγγυο, καθώς η αποπληρωμή των οφειλών αυτών καθυστερεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα για έργα, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ενάμιση χρόνο πριν και παραμένουν ανεξόφλητα. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι οι αντισυμβαλλόμενοι ιδιώτες επαγγελματίες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Πέραν τούτου, οι οφειλές των ιδιωτών λειτουργούν συσσωρευτικά, οδηγώντας τους σε οικονομικό στραγγαλισμό, τη στιγμή που όλοι δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Γιατί καθυστερεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμών οφειλών του Δημοσίου προς τους αντισυμβαλλόμενους ιδιώτες;
  2. Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε την ιδιωτική πρωτοβουλία και παραγωγή, τη στιγμή που με την τακτική σας την εμποδίζετε;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου