ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δυσαρέσκεια
Η περικοπή του δώρου του Πάσχα είναι το θέμα συζήτησης των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τις τελευταίες ημέρες, μιας και αυτό θα τους καταβληθεί σε λίγες ημέρες και περικομμένο, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Έτσι λοιπόν στήνονται διάφορα πηγαδάκια στους χώρους του Πανεπιστημίου και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να υπολογίσουν πού θα ξοδέψουν τα χρήματα που θα πάρουν ή μάλλον τι τρύπες θα κλείσουν. Πάντως όλο το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια αναστάτωση, μιας και οι φοιτητές οργανώνουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα μέτρα.
Δ.Π
Αποχώρηση
Από τα καθήκοντά του ως Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παραιτείται ο κ. Κώστας Σούρλας μετά από σχεδόν 37 χρόνια υπηρεσίας. Η αίτηση παραίτησης που κατέθεσε έγινε αποδεκτή από το ΚΥΣΠΕ και σε λιγότερο από ένα μήνα ο κ. Σούρλας θα βγει στη σύνταξη. Οι συνάδελφοί του και οι Προϊστάμενοι έχουν μια καλή κουβέντα για το έργο και την προσφορά του Προϊσταμένου, ο οποίος αν και έχει σχεδόν ένα μήνα άδεια πριν τη συνταξιοδότησή του, προτιμά να βρίσκεται καθημερινά στην εργασία του και να λύνει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.
Δ.Π
Χρέη…
Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, καθώς ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα των εφημεριών του Δεκεμβρίου 2009 και του Ιανουαρίου 2010. Εκτός από αυτά, τα υπόλοιπα χρέη των εφημεριών του 2009 μόνο για τους γιατρούς στη Μαγνησία ανέρχονται στο ποσό των 100.000 ευρώ!!! Βέβαια πόσοι θα είναι οι γιατροί που θα συμμετάσχουν στην επίσχεση είναι άλλο θέμα, μιας και δεν μας έχουν συνηθίσει σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις. Ίσως όμως τώρα με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει να αλλάξει και η δική τους στάση. Ίδωμεν!
Δ.Π
Κενή θέση…
Εληξε πριν από λίγες ημέρες η θητεία της Υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρίας Σπύρου, η οποία άφησε το γραφείο της αλλά και τα καθήκοντά της. Μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί κάποιος αναπληρωτής της, ενώ φήμες λένε πως υπάρχει περίπτωση σε λίγες ημέρες το Υπουργείο Υγείας να ορίσει νέους Υποδιοικητές στα επαρχιακά Νοσοκομεία, άρα και στο Νοσοκομείο Βόλου, απόφαση η οποία θα συνοδευτεί με τον ορισμό νέων Διοικητών…Τώρα εάν στο δικό μας Νοσοκομείο θα δούμε αλλαγή της κεφαλής της Διοίκησης είναι ακόμη άγνωστο, καθώς κανένας δεν επιβεβαιώνει την παραμονή της κ. Καρά.
Δ.Π

Οχι σήμερα… αλλά χθες!
Μπορεί και ο δήμαρχος Κάρλας Θανάσης Παπαδήμας να δήλωνε χθες ικανοποιημένος από τη συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την πορεία του έργου της Κάρλας, ωστόσο γι’ αυτό που τον «καίει», το αρδευτικό δίκτυο δηλαδή, δεν άκουσε κάτι, γεγονός που όπως ομολογεί τον ανησυχεί πολύ… «Ψάχνοντας να βρω κάτι για τη συνάντηση που να αφορά στο αρδευτικό δίκτυο, δεν είδα πουθενά το παραμικρό. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, τώρα, σήμερα – αύριο, για να μην πω χθες! Αν δεν κλείσουν όλες οι πομώνες άρδευσης και ύδρευσης η ερημοποίηση, τα ρήγματα, όλα τα σπίτια θα ανοίξουν. Ουαί και αλίμονο αν συνεχιστεί θα χαθούμε και δεν μας ακούει κανείς», τονίζει ο κ. Παπαδήμας, αλλά να δούμε ανταπόκριση θα έχει;
Α.Φ.

Με επίβλεψη…
…Θα λειτουργούν τα λατομεία στο δήμο Αφετών. Σε ομόφωνη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη ενός μεταλλειολόγου, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ ο μισθός του θα είναι μόλις 200 ευρώ το μήνα.
Α.Φ.

Ευθύνες απέδωσε ο Σταμάτης Βακούλας…
…Για μη σωστή επίβλεψη έργων με την αιτιολογία του φόρτου εργασίας στην ΤΥΔΚ Μαγνησίας, στο πλαίσιο της κριτικής που δέχτηκε για ολιγωρία στο ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ δήμου Σηπιάδος και του εργολάβου που διεκδικεί χρήματα για τέσσερα έργα που έχει κατασκευάσει στο δήμο. Πάντως δεν έμεινε εκεί και τόνισε πως θα προσφύγει στον εισαγγελέα! Η συνέχεια επί των δικαστηρίων…
Α.Φ.
Μεγαλεία
Ελειπε ο Γ. Στάμος από τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου. Κρίμα. Τέτοιους υπερθετικούς χαρακτηρισμούς δεν τους είχε ακούσει ούτε όταν, πριν από 20 χρόνια, ήταν στον κολοφώνα της πολιτικής του διαδρομής…
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο
Λόγω κωλύματος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αναβλήθηκε για σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Ανακοίνωση για τις εξελίξεις εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ΔΑΣ.
Καθυστερήσεις
Απορία συμπολίτη από τη Νέα Ιωνία. Πριν δέκα χρόνια η τότε αλλά και σημερινή Δημοτική Αρχή απέκτησε το κινηματοθέατρο ΝΙΚΗ και το καφενείο Πέτρου για την παραπέρα αξιοποίησή τους. Σήμερα, μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί αυτά τα δύο σημαντικά για την πόλη ακίνητα παραμένουν αναξιοποίητα;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Δέσμευση
Οχι που θα τον άφηνε ήσυχο το νέο πρόεδρο της ΜΕΤΡΟ η Ροδούλα Ζήση. Μόλις χθες εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον ορισμό των προέδρων των ΔΕΚΟ η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, αμέσως έβαλε το θέμα για τον προαστιακό και το τραμ στο Βόλο και πριν προλάβει να απαντήσει ο νέος πρόεδρος, πετάχτηκε ο Υπουργός Υποδομών Δημ. Ρέππας που δεσμεύτηκε ότι τα έργα αυτά θα προχωρήσουν κανονικά Όπως και να το κάνεις, μία δέσμευση από υπουργικά χείλη δεν είναι και λίγο πράγμα…
Ν.Τ
Σε αναμονή
Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψαν από την Αθήνα η αντιπροσωπεία του ΕΚΒ και οι απολυμένοι της ΜΕΤΚΑ. Από τη μία είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ενδεχομένως η εταιρία επαναπροσδιορίσει τη στάση της και από την άλλη όμως δεν μπορούν ανεπιφύλακτα να δηλώσουν ικανοποίηση, εάν στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει απτό αποτέλεσμα, όπερ σημαίνει επαναπρόσληψη των τριών. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος πάντως ήταν σαφής και έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Για να δούμε.
Β.Κ

Επιστροφή
Τη θέση της Νομαρχίας να επιστρέψει το οικόπεδο της υπερτοπικής αγοράς στον ιδιοκτήτη του, δηλαδή το δήμο Βόλου, επανέλαβε χθες ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Ιάκωβου Βασάλα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος πρότεινε συνεργασία για την αξιοποίηση του οικοπέδου στη Νεάπολη για Κέντρο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, σαν έναν από τους πόλους της Τεχνόπολης που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί.
Ο κ. Ξηρακιάς εμφανίστηκε σύμφωνος, δηλώνοντας αργότερα ότι κακώς το οικόπεδο παραχωρήθηκε στην «Ιάσων Α.Ε.», αφού το μόνο που συμβαίνει είναι να πληρώνεται κάθε χρόνο το τέλος ακίνητης περιουσίας.
Β.Σ.

Γιατί ξέρει
Εχει, λέει, εμπειρία, αφού για ένα φεγγάρι σε νεαρή ηλικία ήταν αθλητής κωπηλάτης και κατά συνέπεια μπορεί να έχει τεκμηριωμένη άποψη για το κωπηλατοδρόμιο στην Κάρλα, έργο που παλεύει η περιοχή επί χρόνια, θεωρώντας ότι το μόνο που θα προσφέρει είναι πεταμένα εκατομμύρια!
Και αν δηλαδή έμπαινε σε κανένα διαστημόπλοιο, θα ζητούσε να πάει στη NASA;
Β.Σ.
Μια ωραία ατμόσφαιρα
Στη χθεσινή επικοινωνιακή εκδήλωση του Ολυμπιακού Βόλου ήταν όλοι εκεί. Πρώην και νυν. Μηνυτές και μηνυόμενοι. Υβριστές και υβριζόμενοι. Γενικώς λαός και Κολωνάκι. Ολους μας ενώνει και όλους μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή, όπως θα έλεγε και ο καουμπόη Λουκιανός. Αρχίζει το ματς στην Α’ Εθνική και όλοι θέλουν να είναι εκεί! Άλλωστε όποιος θυμάται τα παλιά είναι…κίναιδος τουλάχιστον!
Ο Κρυπτογράφος
Νότα
Μια χαρούμενη νότα δίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη οι μαθητές διαφόρων σχολείων της χώρας που βρίσκονται στο Βόλο λόγω των τριήμερων εκδρομών. Δουλεύουν και κάποια νυχτερινά μαγαζιά τις καθημερινές, και όχι μόνο, που βαρούσαν μύγες…
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου