ΤΟΠΙΚΑ

Μπάζα και τοξικά απορρίμματα δεν περισυλλέγονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας

μπάζα-και-τοξικά-απορρίμματα-δεν-περι-79234

Διευκρινίσεις για τον τρόπο διάθεσης δίνει η αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα

Σε απάντηση συχνών δημοσιευμάτων, αλλά και για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών η Υπηρεσία Καθαριότητας διευκρινίζει ότι τα προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες (μπάζα) καθώς επίσης και τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (π.χ. προϊόντα αμιάντου – ελενίτ κ.α) δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες αποβλήτων στην περισυλλογή των οποίων υποχρεούται η υπηρεσία.

Τη μεταφορά και διάθεση των μπαζών, υποχρεούνται να πραγματοποιούν με δικά τους μέσα και δική τους ευθύνη οι ιδιώτες ή οι φορείς από τη δραστηριότητα των οποίων προέρχονται τα απορρίμματα αυτά.

Ειδικά δε για τα τοξικά – επικίνδυνα απορρίμματα (λ.χ. ελενίτ), η συλλογή, αποκομιδή και τελική διάθεσή τους γίνεται με τρόπους, μεθόδους και μεταφορικά μέσα διάφορα από τα συνήθη και μόνο όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει.

Για την απομάκρυνσή τους απαιτείται ο δημότης να επικοινωνήσει με ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο, το οποίο θα τα αποξηλώσει και θα τα μεταφέρει με δυσανάλογο δυστυχώς κόστος για το δημότη στη Γερμανία, όπου και επιτρέπεται η επεξεργασία τους. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δε θα πρέπει να γίνεται λόγος για αδιαφορία από την Υπηρεσία, η οποία επιλαμβάνεται άμεσα, εφόσον βέβαια πληροφορηθεί, για κάθε θέμα αρμοδιότητάς της.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν πάντοτε να καλούν στα γραφεία της Διεύθυνσης και στο τηλέφωνο 2421080959.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου