ΤΟΠΙΚΑ

Ανατροπή δεδομένων αναζητά ο ΠΑΟ

ανατροπή-δεδομένων-αναζητά-ο-παο-851206

Την ανατροπή των δεδομένων θα επιδιώξει σήμερα ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο στον αγώνα ρεβάνς κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης (20:00, ΑΝΤ1), στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Αθήνας θα παίξει για να ανατρέψει την ήττα με 3-1 από το πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο και σίγουρα η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι.
Να αποχωρήσει με το “κεφάλι ψηλά” είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού . Μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα οι πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης είναι ελάχιστες, παρ΄ όλα αυτά στις δηλώσεις που έκαναν ο Νίκος Νιόπλιας και ο Σωτήρης Νίνης τόνισαν ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η ήττα στο ΟΑΚΑ ήταν μία κακή παρένθεση.
Ο τεχνικός των “πρασίνων” τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Σταντάρ Λιέγης είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Έχει το πλεονέκτημα, αλλά φαντάζομαι πως στο γήπεδό της και μπροστά τους οπαδούς της δεν θα παίξει αμυντικά. Εμείς έχουμε εγωισμό και θέλουμε να νικήσουμε», επισήμανε ο Κοζανίτης προπονητής και επανέλαβε ότι η ομάδα του δεν υποτίμησε τους Βέλγους στο πρώτο ματς: «Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι αδιαφορήσαμε. Όλα πήγαν στραβά από την αρχή. Στο δεύτερο γκολ ο Λέτο ήταν εκτός γιατί έβαζε φακούς επαφής και στο τρίτο γκολ απουσίαζε ο Δάρλας γιατί είχε αποχωρήσει με τραυματισμό. Δεν είναι αυτή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία καλή προσπάθεια για να το αποδείξουμε».
Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Νίνης ανέφερε: «Θα τα δώσουμε όλα για να αποδείξουμε και στους εαυτούς μας ότι στον πρώτο αγώνα είχαμε απλώς μία κακή βραδιά. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε το ματς με τη Σταντάρ και να προσπαθήσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πρόκρισης».

Ο κ. Νιόπλιας θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι και Καντέ. Στο κέντρο θα είναι ο Ζιλμπέρτο, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης. Αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με καθαρό 4-3-3, έχοντας ως πρώτο μέλημα την καλή αμυντική λειτουργία και με υπομονή θα ψάξει ένα γκολ.
Στην Αθήνα έμειναν οι Μαρίνος (θα κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), Σπυρόπουλος, Δάρλας και ο Μαχλελής, που δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Στην αποστολή είναι έπειτα από τρεις μήνες και ο Γκάμπριελ, που επανέρχεται μετά την επέμβαση κήλης. Ο Σεϊταρίδης, παρά τις ενοχλήσεις που προέκυψαν στον αχίλλειο τένοντα, έχει επίσης συμπεριληφθεί στην «πράσινη» αποστολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου