ΤΟΠΙΚΑ

Ολοι μαζί στην Α’ Εθνική!

ολοι-μαζί-στην-α-εθνική-851206

Το ΕΑΚ Βόλου αλλαγμένο, λειτουργικό και όπως αρμόζει για μια ομάδα της Σούπερ Λίγκα θα είναι τη νέα χρονιά η έδρα του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία… Ξεκινάμε έργα και δεν σταματάμε, είπε χθες ο Δήμαρχος Βόλου στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Forum, όπου δόθηκε ανοικτή συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου για το ΕΑΚ.
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης ανέφερε ότι υπάρχει προφορική υπόσχεση του ΓΓΑ, κ. Μπιτσαξή ώστε να δοθούν χρήματα για τα βελτιωτικά έργα του Σταδίου που αφορούν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Στο Forum το «παρών» έδωσαν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μήτρου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παππάς, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Βόλου κ. Καψιώτης, ο πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ κ. Καναβός, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. κ. Μπατζιάκας και πολυάριθμοι φίλαθλοι…
Ο πρόεδρος Αχιλλέας Μπέος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς και κυρίως στο Δήμο Βόλου, στον οποίο ανήκει και το ΕΑΚ, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο ανέτοιμο σήμερα στάδιο έτσι ώστε το ΕΑΚ να είναι έτοιμο στις 22 Αυγούστου, για την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος αρχικά στην ομιλία του αναφέρθηκε πρώτα στους οπαδούς της ομάδας σχετικά με τα επεισόδια στην Καρδίτσα. Μεταξύ των άλλων είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας. Για πρώτη φορά είναι σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Ένα θέμα που με απασχολεί έντονα και δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να τοποθετηθώ αφορά τους φιλάθλους μας. Οι λίγοι δεν θα διώξουν τους πολλούς. Μία μερίδα φιλάθλων έρχεται στο γήπεδο όχι για να χειροκροτήσει την ομάδα αλλά για να ανταλλάξει απειλές με τους αντιπάλους οπαδούς, να πετάξει πέτρες και καθίσματα. Από πέρυσι, δημιουργούμε νέους φιλάθλους στο σωστό δρόμο, θέλουμε να περάσουμε μία καινούργια πολιτική που θα μας δείχνει ως σωστό παράδειγμα όλη η Ελλάδα. Είναι σημαντικό να είμαστε περήφανοι για τον κόσμο μας. Τη Δευτέρα πήραμε εισιτήρια γιατί σας εμπιστευτήκαμε. Δεν έχουν θέση δίπλα σας αυτοί που δημιουργούν προβλήματα. Δεν μπορείτε να θέσετε σε κίνδυνο την ομάδα και τη φήμη της πόλης. Θέλω να είστε μπροστάρηδες στο μήνυμα «όχι βία στα γήπεδα». Ή θα είμαστε σύμμαχοι για το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου ή στην κόντρα. Θα περάσουμε αυτό που θέλουν οι πολλοί και θα διώξουμε τους λίγους. Τρελάθηκα με αυτό που έγινε τη Δευτέρα στην Καρδίτσα και ξεκινάμε πόλεμο στους αλήτες. Ελάτε να δώσουμε το παράδειγμα, να γίνετε μάγκες».
Για το ΕΑΚ Βόλου επισήμανε: «Είναι αδιανόητο να φύγει ο Ολυμπιακός Βόλου από το σπίτι του που είναι το ΕΑΚ. Όμως είναι λυπηρό ότι το γήπεδο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ΕΠΟ και της ΟΥΕΦΑ. Ο Δήμος Βόλου έχει υποχρέωση να γίνει αρωγός στην προσπάθειά μας, ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα γήπεδο που θα την τιμάει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έξω από πολιτικές και χρώματα, είναι κομμάτι της πόλης κι απαιτεί να φτιάξει το αυτονόητο, να γίνουν τα απαραίτητα έργα στο ΕΑΚ. Όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για τον Ολυμπιακό Βόλου μας, ο Δήμος πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Η ΠΑΕ δεσμεύεται ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο, θα συμβάλουμε και ένα ποσό. Ο χρόνος πιέζει. Τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, για αυτό τα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια θα τα δώσουμε στον Αλμυρό ή το Βελεστίνο για να δουν και οι φίλαθλοι από τις περιοχές αυτές την ομάδα μας. Πρέπει να υπάρχει δέσμευση ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο την 1η Αυγούστου».
Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης τόνισε μεταξύ των άλλων: «Οι περισσότερες εργασίες που πρέπει να γίνουν, καλύπτονται από τα έργα που είναι απαραίτητα για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Κι αυτό είναι σημαντικό για να διεκδικήσουμε τα χρήματα. Αναθέσαμε εκπόνηση μελέτης για το βόρειο πέταλο στη Γορίτσα, για επέκταση της κερκίδας προς τον Αγ. Δημήτριο. Το συνολικό ποσό για τα έργα στις δύο κερκίδες, νέες εισόδους για τους φιλάθλους και τις ομάδες (φυσούνα), τα ιατρεία, τους πυλώνες, την αγορά γεννήτριας, νέα αποδυτήρια, τη διαμόρφωση των χώρων, την επέκταση των εξεδρών και διάφορες άλλες εργασίες ανέρχεται στις 980.000 ευρώ. Ο Δήμος Βόλου δεν μπορεί να αναλάβει ούτε ένα μέρος αυτού του κόστους. Ζητήσαμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να δοθεί η πίστωση άμεσα για να αρχίσουμε τα έργα και έχουμε την προφορική έγκριση του κ. Μπιτσαξή ότι θα δοθούν τα λεφτά. Μελέτες και έργα μικρής κλίμακας θα αναλάβει το ΕΑΚ. Έχουμε αντίπαλο το χρόνο».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Βόλου κ. Μήτρου υποστήριξε: «Μέχρι το Πάσχα πρέπει να είναι έτοιμες οι μελέτες και να περάσουν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο κ. Παππάς, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου ανέφερε: «Εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα από αυτά που λέχθηκαν. Χρήματα υπάρχουν, χρειάζεται σπρώξιμο όμως. Πρέπει να εκταμιευτούν άμεσα. Όλοι πρέπει να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου και να υπάρξει μία επιτροπή που θα παρακολουθεί την πορεία των έργων».
Ο πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Καψιώτης δήλωσε ότι οι μελέτες για το στέγαστρο είναι έτοιμες αλλά εκτός από αυτό, χρειάζεται ένα έργο ισόποσο για τη θεμελίωση του χώρου ανάμεσα στο Στάδιο και το κολυμβητήριο. «Εάν κινηθούμε όλοι μαζί, θα πάρουμε την έγκριση για τα έργα και ο Ολυμπιακός θα παίξει στο ΕΑΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη δευτερολογία του, ο κ. Μπέος είπε ότι «η συνάντηση αποτελεί ένα θετικό βήμα» και πως «εάν δεν γίνει το έργο, θα είναι καταστροφικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να μην παίξει του χρόνου στο ΕΑΚ». Συνέχισε λέγοντας ότι «εάν πάρουμε την απόφαση, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω γιατί διαφορετικά το κόστος για τη διοίκηση και την ομάδα θα είναι τεράστιο. Να μην κάνουμε πίσω, να πιέσουμε, η έγκριση θα έρθει για τα χρήματα».
Οι δεσμεύσεις όλων καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ αποφασίστηκε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, πριν τον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, θα συμμετέχουν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Αχιλλέας Μπέος και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ώστε όλοι μαζί, μέσα σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου