ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιλογή Ευθύνης: «Ο κ. Θεοδώρου θα πρέπει να ξέρει ότι μετά τη λάσπη έρχεται η γελοιοποίηση»

επιλογή-ευθύνης-ο-κ-θεοδώρου-θα-πρέπε-80245

Απάντηση για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στην Αλλη Μεριά

Απαντώντας στην «απειλή» του εκτελούντος χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, για προσφυγή στην Εισαγγελία σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, για δήθεν μη έκδοση λογαριασμών ΔΕΥΑΜΒ στην Αλλη Μεριά, για την τριετία 2011-2013, η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει ο σοφός λαός μας. Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν η συμπεριφορά του εκτελούντος χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, που συνεχίζει τη συνήθη και μονότονα επαναλαμβανόμενη πλέον τακτική της Δημοτικής Αρχής, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κριτική της παράταξής μας. Την τακτική του να πετάει λάσπη και να δημιουργεί θόρυβο, και στη συνέχεια, «ντροπαλά», να τα μαζεύει, αδιαφορώντας για τη γελοιοποίηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Θεοδώρου, που δεν βρήκε ούτε μία λέξη να αντιπαραθέσει στην εμπεριστατωμένη κριτική μας για τις προκλητικές σπατάλες της Δημοτικής Αρχής ενόψει Αποκριάς, για την κοντόφθαλμη επιλογή δημιουργίας πίστας skateboard στον Άναυρο, για τις μεγάλες αυξήσεις στη ΔΕΥΑΜΒ και τον χωρισμό σε ζώνες των Δημοτικών Ενοτήτων, απείλησε με προσφυγή στην Εισαγγελία κατά της προηγούμενης διοίκησης της Επιχείρησης, γιατί δήθεν η ΔΕΥΑΜΒ δεν είχε εκδώσει λογαριασμούς ύδρευσης για τα έτη 2011-2013 για την Άλλη Μεριά. Ενοχλήθηκαν προφανώς πάρα πολύ από την τεκμηριωμένη κριτική του τέως αντιδημάρχου, Γ. Γκουντέλια, για τα «ληστρικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ».

Δυστυχώς, παρά την αντίδρασή μας, ο κ. Μουλάς φρόντισε να μας κλείσει, για άλλη μία φορά, τα μικρόφωνα, προκειμένου να μην ακουστεί η απάντησή μας στις συκοφαντίες του κ. Θεοδώρου. Συμβουλεύουμε, ωστόσο, τον κ. Θεοδώρου, πριν να παπαγαλίζει όσα του γράφουν ή του ψιθυρίζουν στο αυτί, να ελέγχει την αξιοπιστία τους, για να μην εκτίθεται.

Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι στην Άλλη Μεριά εκδίδονται χωριστά οι λογαριασμοί για το πόσιμο νερό και χωριστά για το «νερό λοιπών αναγκών» (μη πόσιμο, οικιακής χρήσης-άρδευσης). Αν κάνει τον κόπο και ρωτήσει υπεύθυνα την Υπηρεσία, και όχι τους διάφορους καλοθελητές, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καμία χρονιά για την οποία να μην εκδόθηκαν λογαριασμοί από τη ΔΕΥΑΜΒ για την Άλλη Μεριά. Απλώς, από λάθος της Υπηρεσίας, στις αρχές του 2013, εκδόθηκαν, για το 2012, οι λογαριασμοί της κλίμακας «νερό λοιπών αναγκών» (μη πόσιμο, οικιακής χρήσης-άρδευσης)» της Άλλης Μεριάς ως τριμηνιαίοι (για Α΄ και Β΄ τρίμηνο), ενώ για τη συγκεκριμένη παροχή προβλέπεται να εκδίδονται ως ετήσιοι. Οι λογαριασμοί για το πόσιμο νερό της Άλλης Μεριάς, αντίθετα, εκδόθηκαν κανονικά. Μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος, με εισήγηση της τότε γενικής διευθύντριας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, με την αριθ. 165/2013 απόφασή του -η οποία εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με την αριθ. 309/2013 απόφασή του- αποφάσισε το προφανές, δηλαδή οι δύο εκδοθέντες, ως τριμηνιαίοι, λογαριασμοί να θεωρηθούν ως ετήσιοι, ο πρώτος του 2012 και ο δεύτερος του 2013. Όσον αφορά στα τέλη του 2011, περιλήφθηκαν και αυτά στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και επιδόθηκαν το 2013. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται και δικαιολογείται απολύτως από τις διαδικασίες που πρόβλεπε ο «Καλλικράτης» έως τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων ύδρευσης-άρδευσης από τους συνενωθέντες πρώην δήμους στη ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως γίνεται κατανοητό, αποτελεί χονδροειδέστατο ψέμα ότι δεν εκδόθηκαν λογαριασμοί για τους κατοίκους της Άλλης Μεριάς για τα έτη 2011-2013, όπως ανεύθυνα «κατήγγειλε» ο κ. Θεοδώρου. Για όσους βεβαίως καταναλωτές δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, είναι αυτονόητο ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να ενεργήσει κατά τα προβλεπόμενα.

Ελπίζουμε η γκάφα του κ. Θεοδώρου να τον κάνει να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά και να έχει το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη για τις συκοφαντίες που τόσο αβασάνιστα εκστόμισε. Όσο για τις πελατειακές σχέσεις, ε, και το θράσος έχει όρια!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου