ΤΟΠΙΚΑ

Ενα σπίτι εμποδίζει τον Περιφερειακό

ενα-σπίτι-εμποδίζει-τον-περιφερειακό-851206

Η χάραξη του περιφερειακού προς την παραλία της Αγριάς έπεσε πάνω στη στέγη οικογένειας, που δεν μπορεί να εγκαταλείψει το υπό απαλλοτρίωση οίκημα, εξαιτίας της ανεργίας και της ανέχειας.

Πρόκειται για μία από τις τρεις κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων κλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα να της αφήσουν, ώστε να αναπτυχθεί το εργοτάξιο του περιφερειακού.
Με την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους των ιδιοκτησιών που απαλλοτριώθηκαν, άρχισε να μετρά η προθεσμία εκκένωσης των κτισμάτων. Έληξε, όμως, με τα δύο από τα τρία κτίσματα να αδειάζουν.
Το νοικοκυριό από τη μία κατοικία δεν απομακρύνθηκε, καθώς η ενοικιάστρια οικογένεια, η οποία διέμενε με συμβολικό τίμημα, αδυνατεί να βρει άλλη στέγη.
Η ΕΥΔΕ Κάρλας, επιβλέπουσα αρχή του έργου του Περιφερειακού Βόλου, διαπιστώνοντας ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας ένα από τα τρία σπίτια συνεχίζει να κατοικείται, απευθύνθηκε στην Κτηματική Υπηρεσία και στο Δικαστικό Γραφείο Βόλου, ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία της βίαιης έξωσης.
Στην οικογένεια, η οποία ενημέρωσε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δόθηκε πρόσθετη ενημέρωση 20 ημερών. Έτσι και αλλιώς, όπως ενημέρωνε χθες ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς από το κομμάτι προς την παραλιακή της Αγριάς δεν έχουν ακόμη μετατοπιστεί κολώνες της ΔΕΗ, ώστε να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργασίες.
Πάντως, τα χρονικά περιθώρια για την εξέλιξη των εργασιών στενεύουν και το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί, όπως έλεγε ο κ. Ξηρακιάς.
Ο αντινομάρχης δέχθηκε χθες στο γραφείο του την επίσκεψη της ενοικιάστριας του οικήματος, άνεργη και μητέρα ανήλικων παιδιών, η οποία του περιέγραψε το πρόβλημα που υπάρχει και την αδυναμία να βρει άλλη στέγη.
Ο κ. Ξηρακιάς θα ενημερώσει τη Διεύθυνση Πρόνοιας, ώστε να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. Ως τοπική κοινωνία –είπε- πρέπει να δείξουμε κατανόηση και να αναζητήσουμε λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.
«Το έργο πρέπει να προχωρήσει, αλλά και η οικογένεια, από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορεί να μείνει στο Βόλο», ανέφερε ο αντινομάρχης.
Συγκεκριμένες λύσεις, ωστόσο, θα αναζητηθούν μετά την επίσκεψη στελεχών της Διεύθυνσης Πρόνοιας στο σπίτι της οικογένειας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου