ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος της «Μήδειας»

ολοκληρώνεται-ο-κύκλος-της-μήδειας-851206

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου «Μήδεια» θα πραγματοποιηθούν από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου αύριο Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην Παλιά Ηλεκτρική. Στη συνέχεια το έργο θα παρουσιαστεί στη αθηναϊκή θεατρική σκηνή «Altera Pars» και το Μιλάνο της Ιταλίας. Η αυριανή, είναι η τελευταία λαϊκή βραδινή παράσταση όπου πρωταγωνιστεί η συγκλονιστική Μίνα Χειμώνα στο ρόλο της Μήδειας. Σύμφωνα με την υπόθεση μετά από μια δεκαετή περιπλάνηση γεμάτη περιπέτειες, γεμάτη εγκλήματα, το μοιραίο ζευγάρι Μήδεια – Ιάσονας καταφθάνει στο λιμάνι της Κορίνθου, με την ελπίδα να βρει άσυλο και ειρήνη. Η Μήδεια αναμένει μαζί με τα παιδιά της και την Τροφό, την επιστροφή του αγαπημένου της. Ο χωρισμός θα ήταν πρόσκαιρος. Ήχοι πανηγυριού, που ακούγονται από μακριά, την αναστατώνουν. Η διαίσθησή της τής αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό… της το επιβεβαιώνει η έλευση ενός φαντάρου σταλμένου από τον ίδιο τον Ιάσονα.
Ο αγαπημένος της πρόκειται να παντρευτεί την επόμενη κιόλας μέρα, την κόρη του τοπικού άρχοντα. Οι συμμαχίες και τα συμφέροντα αποδεικνύονται πιο ισχυρά απ’ τον απόλυτο έρωτα που βίωσε επί 10 χρόνια το καταραμένο ζευγάρι.
Σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται αυτοπροσώπως ο ίδιος ο άρχοντας του τόπου να της επιβεβαιώσει επισήμως την είδηση… να διώξει τη «βάρβαρη» μακριά από την πόλη του. Θολωμένη από την οργή και την πίκρα της η «βάρβαρη» πριγκίπισσα καταστρώνει το μοιραίο σχέδιο εκδίκησης. Δίνει οριστικό τέλος και ξεριζώνει για πάντα από μέσα της ό,τι έχει σχέση με τον άπιστο σύντροφό της. Σκοτώνει τα παιδιά της, καίει τα πάντα, αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του Ιάσονα, θέλοντας να «μην αφήσει τίποτα πίσω της, παρά μια μαύρη κηλίδα». Και η ζωή συνεχίζει την πορεία της…
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα, Πέτρος Νάκος, Αλέκα Τουμαζάτου, Χρήστος Χαρμπάτσης και Σίμος Κυπαρισσόπουλος. Η προπώληση πραγματοποιείται 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00 το απόγευμα, από το Ταμείο του Κινηματογράφου Αχίλλειον (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), ενώ το απόγευμα των παραστάσεων η προπώληση πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής (τηλ. 24210 78164). Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ τα φοιτητικά – μαθητικά εισιτήρια. Η τιμή για την αυριανή βραδινή λαϊκή παράσταση είναι 10 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου