ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

δημιουργικές-δράσεις-του-ιιεκ-δήμου-β-82603

Κοπή πίτας και εκπαιδευτική εκδρομή διδασκόντων και σπουδαστών στην HO.RE.CA 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών και εκπαιδευτών του ΙΙΕΚ του δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη HO.RE.CA, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες εκθέτες και επιχειρηματίες εθνικής εμβέλειας.

Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν διδάσκοντες και σπουδαστές των τμημάτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)», «Τεχνικός εσωτερικής Διακόσμησης και σχεδίασης Αντικειμένων», στη HO.RE.CA, μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες εκθέτες και επιχειρηματίες εθνικής εμβέλειας.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από την παρουσίαση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Τουριστικών Φορέων, Εθνικών – Περιφερειακών -Δημοτικών Οργανισμών Τουρισμού, Επαγγελματικών Ενώσεων, Συνεταιρισμών και παραγωγών τοπικών – παραδοσιακών προϊόντων, για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στα περίπτερα των 230 εκθετών, συνομίλησαν με ιθύνοντες, σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον ξενοδοχειακό τομέα και τον επαγγελματικό επισιτισμό και δοκίμασαν εδέσματα με συνταγές που χρησιμοποιούνται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και cafe. Ενημερώθηκαν επίσης από εταιρείες διεθνούς εμβέλειας όπως η Google και η Singular για τα νέα προϊόντα τους. Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υποστηρίζει και παροτρύνει τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δράσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση του επιπέδου σπουδών και την αρτιότερη κατάρτιση των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΙΕΚ.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. δήμου Βόλου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία των σπουδαστών, των εκπαιδευτών, του προσωπικού καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Τη γευστικότατη πίτα δημιούργησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής τέχνης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους. Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης αποφάσισαν να κληρώσουν το τυχερό φλουρί το οποίο τελικά το κέρδισε το τμήμα του Ενδύματος. Στην πίτα των εκπαιδευτών τυχερός ήταν ο εκπαιδευτής της Μαγειρικής Ν. Μηνετόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου