ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτός ο …λογαριασμός μεταξύ Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Χρυσής Αυγής

ανοιχτός-ο-λογαριασμός-μεταξύ-αριστ-83169

Συνέχεια στο βίαιο επεισόδιο που καταγράφηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις 24 Φεβρουαρίου με κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε στελέχη της Χρυσής Αυγής και στις αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν, φαίνεται πως δόθηκε μετά τη λήξη της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα.

Η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι με τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου της 29ης Φεβρουαρίου, ομάδα 15 περίπου μελών της ΧΑ, προπηλάκισαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τον περιφερειακό σύμβουλο Στ. Ντούρο και μέλη της παράταξης, στον οποίο, όπως ανέφερε ο ίδιος, απέδωσαν την κατηγορία του υποκινητή των επεισοδίων του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης «με τη λήξη του περιφερειακού συμβουλίου, ομάδα 15 περίπου μελών της ΧΑ, που βρισκόταν από την αρχή της συνεδρίασης εντός της αίθουσας του συμβουλίου, προπηλάκισαν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας τον περιφερειακό σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία Ντούρο Στάθη, καθώς και μέλη της παράταξης που βρίσκονταν στη συνεδρίαση. Το σύνθημα είχε δοθεί πολύ ώρα πριν, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του περιφερειακού συμβουλίου για το μεταναστευτικό, η εν λόγω ομάδα, με το σιγοντάρισμα τόσο των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, όσο και μερίδας συμβούλων της ΝΔ και του κ. Αγοραστού, επιχείρησαν να παρέμβουν προκλητικά σε τοποθετήσεις συμβούλων που διαφοροποιούνταν από την κυρίαρχη αφήγηση.

Είναι εμφανές λοιπόν πως η επιχείρηση εκφοβισμού εναντίον της Αριστερής Παρέμβασης, όχι απλά οργανώθηκε και εκτελέστηκε καθ’ υπόδειξη των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου και Α. Καλούτσα, αλλά έφερε και την κάλυψη μερίδας του ίδιου του περιφερειακού συμβουλίου. Οι απειλές ότι «θα μας λιώσουν», «θα μας σβήσουν», να «μην τολμήσουμε να μιλήσουμε» ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έπιασαν ούτε θα πιάσουν τόπο! Καλούμε, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς και κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να πάρει θέσει ενάντια στις εν λόγω μεθοδεύσεις της ΧΑ. Καλούμε κάθε έκφραση του λαϊκού κινήματος να συμβάλει στην απομόνωση των φασιστών και στη συνολική ήττα των εκφραστών της αστικής πολιτικής».

Ντούρος: Με κύκλωσαν

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Ντούρος ανέφερε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ότι την ώρα που αποχωρούσε από το κτίριο της Περιφέρειας, μαζί με 2-3 συντρόφους του, αντελήφθη να τους ακολουθούν κατά πόδας ορισμένα άτομα και μόλις έφτασαν στο ισόγειο, τους περίμεναν κι άλλα μέλη της ΧΑ που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, ζητώντας να σβήσουν από τα κινητά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Το επεισόδιο έγινε την ώρα που αποχωρούσαν κι άλλοι σύμβουλοι, χωρίς να αναμειχθούν παρά μόνο 1-2 άτομα, ενώ όλα τα έβλεπαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλος και Καλούτσας. Με έβρισε και με απείλησε ο ένας, λέγοντας ότι είμαι ο υποκινητής της επίθεσης στον Καλούτσα στο Βόλο. Μετά τις απειλές, η ομάδα αποχώρησε. Εμείς θα καταγγείλουμε το περιστατικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε να πάρουν θέση τα μέλη του, ενώ θα εξετάσουμε κι άλλες ενέργειες, ίσως μια συνέντευξη».

Ηλιόπουλος: Δεν έγινε επεισόδιο

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Παν. Ηλιόπουλος, διαψεύδει τον κ. Ντούρο και τονίζει: «Δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Κάνουν το άσπρο – μαύρο γιατί είναι σε απόγνωση μετά τα όσα έγιναν στο Δημαρχείο με την επίθεση στον Αρτ. Καλούτσα. Ολος ο κόσμος είδε από τις τηλεοράσεις ποιοι επιτέθηκαν, ποιοι παρακινούσαν. Γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όπου θα προσφύγουμε και με μοναδικό θράσος, επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου