ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές ηλεκτρικού στη Μαγνησία

διακοπές-ηλεκτρικού-στη-μαγνησία-851206

Εκτεταμένες οι διακοπές της ΔΕΗ σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας χθες εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απεργούν χθες και σήμερα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αναστολή των προσλήψεων στην επιχείρηση.
Διακοπές αναμένονται και σήμερα καθώς τίθενται σταδιακά εκτός συστήματος αρκετές μονάδες και ο διαχειριστής του συστήματος ζητά κάθε φορά από τη ΔΕΗ να περικόψει φορτία από τους καταναλωτές.
Από τα ξημερώματα χθες οι απεργοί της ΔΕΗ στο Βόλο έκλεισαν με λουκέτα τις εισόδους του κτιρίου, ενώ ένταση δημιουργήθηκε νωρίς το πρωί όταν περίπου 30 υπάλληλοι εξεδήλωσαν την επιθυμία να εισέλθουν στο κτίριο για να εργαστούν κανονικά. Οι απεργοί ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος και έτσι αποχώρησαν. Αργότερα ωστόσο μετέβησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να δηλώσουν ότι «έδωσαν το παρόν στην εργασία τους» αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος εξαιτίας της απεργίας.
«Στόχος της κινητοποίησης είναι να αναδειχτεί η αδικία που γίνεται σε βάρος της ΔΕΗ και των εργαζομένων», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ στο Βόλο Δημ. Πόρποδας, ενώ ο Τάσος Νταγκούλης από την ΕΤΕ ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «Δεν μπορούν να καταργήσουν την κοινωνική ασφάλιση. Δεν θα επιτρέψουμε να τεμαχίσουν τη ΔΕΗ για να την πουλήσουν πιο εύκολα στους ιδιώτες».
Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στις μειώσεις μισθών που ισχύουν σε όλες τις ΔΕΚΟ, τη μείωση κατά 10 % της κρατικής επιχορήγησης προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, την οποία η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει παράνομη υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων κατά 25% και στην αναστολή των προσλήψεων 2.000 εργαζομένων που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο.
Η ΓΕΝΟΠ μάλιστα υποστηρίζει ότι τα χρήματα από τις περικοπές δεν πρόκειται να εισρεύσουν στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά στους μετόχους της ΔΕΗ και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν η σημερινή συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς δεν έχει αποτέλεσμα.
Εκτός λειτουργίας
τμήματα του Νομού
Προκειμένου να μην υπερφορτιστεί το δίκτυο και ενώ αρκετές μονάδες ήταν εκτός λειτουργίας από χθες τέθηκε εκτός λειτουργίας τμηματικά από το απόγευμα και μετά το σύστημα ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Βόλου όπως η Αγία Παρασκευή, η Χιλιαδού, αλλά και στην περιφέρεια, το Πήλιο, τον Αλμυρό και τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Ειδικότερα από 6.30 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα έγιναν διακοπές στις συνοικίες Αγ. Παρασκευής, Χιλιαδού, στο Παραλιακό Πήλιο μέχρι Καλά Νερά, στο ορεινό Πήλιο, το Στεφανοβίκειο και στην Βιομηχανική Περιοχή.
Μία ώρα αργότερα από 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, τμηματικά τέθηκε εκτός λειτουργίας το δίκτυο στον Άγιο Γεώργιο, στο Αερινό, στο Λαύκο, Αργαλαστή, Νεοχώρι, Μηλιές, Μηλίνα και Τρίκερι, στον Άνω Βόλο και την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα, τα Μελισσάτικα και τμήμα του Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου