ΤΟΠΙΚΑ

Η τοπική Εκκλησία στηρίζει νέους ιερείς

η-τοπική-εκκλησία-στηρίζει-νέους-ιερε-83534

Πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος μετά την απόφαση της Πολιτείας για διακοπή μισθοδοσίας των νεοχειροτονημένων κληρικών

Πρωτοβουλία οικονομικής στήριξης και ασφάλισης των άμισθων κληρικών ανέλαβε η Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά την απόφαση της Πολιτείας για διακοπή της μισθοδοσίας των νεοχειροτονημένων κληρικών.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε λειτουργία το Ιδρυμα Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου της Μητρόπολης Δημητριάδος που στοχεύει στην επιμόρφωση, οικονομική στήριξη και ασφάλιση των άμισθων κληρικών, στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται εν μέσω κρίσης.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε «νέα εμπειρία στη ζωή της Εκκλησίας…» το νεοσύστατο Ιδρυμα, τονίζοντας ότι «αν αδρανήσουμε και περιμένουμε πάλι από το κράτος, που πτώχευσε, να ξαναβρεί τις δυνάμεις, θα κάνουμε μεγάλο λάθος».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε παράλληλα ότι «το κράτος δεν τα δωρίζει, αλλά τα επιστρέφει στην Εκκλησία, ως αντιστάθμισμα του 96% της περιουσίας της, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καρπώθηκε από την Παλιγγενεσία κι έπειτα, με μόνη υποχρέωση τη μισθοδοσία και τη μόρφωση του ιερού Κλήρου. Φοβούμαι ότι, πλέον, εγκαταλείπει και τα δύο». Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «δε φοβόμαστε, ίσως και να είναι ευλογία, αφού υπάρχουν νέοι κληρικοί που εντάχθηκαν, υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες και απολαμβάνουν της αναγνώρισης και στήριξης του λαού μας. Δημιουργήσαμε, όμως, αυτό το Ιδρυμα, ούτως ώστε, με συνέπεια και συντεταγμένο τρόπο, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μορφωθούν οι οικογένειες των νέων κληρικών».

Η παρουσίαση των σκοπών του νέου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προχθεσινής ομιλίας του Καθηγούμενου της Ιεράς, Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στο λαό μας για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας, ευχαρίστησε δημοσίως το Γέροντα Εφραίμ, γιατί ήταν ο πρώτος που ενίσχυσε οικονομικά τους σκοπούς του Ιδρύματος και τον κάλεσε να προσεύχεται για τον Επίσκοπο, τον Ιερό Κλήρο και το λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου