ΤΟΠΙΚΑ

Με το μυαλό στο ντέρμπι πετά για Βέλγιο

με-το-μυαλό-στο-ντέρμπι-πετά-για-βέλγιο-851206

Με τον κόσμο να παρακαλά για ένα εισιτήριο και το μυαλό όλων να βρίσκεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκέφτεται το αυριανό ματς με την Σταντάρ Λιέγης. Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία και εκεί τη νίκη, για να διασκεδάσουν κάπως τις ευρωπαϊκές εντυπώσεις. Οσο για την πρόκριση εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολη υπόθεση μετά το 1-3 του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ.
Με τρεις απουσίες στα άκρα της άμυνας θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο, με στόχο την υπέρβαση και την ανατροπή του εις βάρος του 3-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, για τους «16» του Europa League. Μετά τον Νίκο Σπυρόπουλο και τον Φίλιππο Δάρλα, που έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω μυϊκών τραυματισμών, αλλά και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, στη λίστα των απόντων προστέθηκε και ο Στέργος Μαρίνος, αφού έχει υποστεί διάταση αριστερού προσαγωγού, προπονήθηκε ατομικά και θα επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων σε 3 με 4 ημέρες. Πέραν των προαναφερθέντων, ο Νίκος Νιόπλιας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σιμάο και τον Γιώργο Μαχλελή, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στην UEFA.
Όλα δείχνουν πως αριστερό μπακ θα αγωνιστεί ο Καντέ, δεξί ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν ο Σαριέγκι με τον Μπιέρσμιρ ή τον Κατσουράνη. Ο Σουηδός έχει να παίξει αρκετό καιρό ως βασικός, ενώ ο Έλληνας άσος έχει ρυθμό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση στο παρελθόν.
Αν ο «Κατσούρ» παίξει στην άμυνα, τότε την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Νίνης (σ.σ.: ο Σιμάο είναι τιμωρημένος). Θέση στην αρχική σύνθεση διεκδικούν ο Ρουκάβινα με τον Σαλπιγγίδη.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει για το Βέλγιο με πτήση τσάρτερ σήμερα στις 10:30. H συνέντευξη Τύπου του προπονητή του, Νίκου Νιόπλια, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 18:30 στο «Μορίς Ντουφράσν» και η προπόνηση του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί μισή ώρα αργότερα στο ίδιο μέρος.
Μόνο λίγες ώρες έμειναν στα εκδοτήρια τα εισιτήρια του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι οπαδοί των πράσινων μέχρι το μεσημέρι εξάντλησαν όσα βγήκαν προς πώληση για την αναμέτρηση της Κυριακής.
Εμπιστοσύνη σε παίκτες και προπονητή
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε δηλώσεις όπου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Νίκο Νιόπλια και στους παίκτες, έκανε λόγο για την ανάγκη απόκτησης δύο ακόμη… Σισέ, σε άμυνα και επίθεση, ενώ μίλησε για τα τρία στοιχεία-κλειδιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Επιπλέον, ο εκ των μεγαλομετόχων των “πρασίνων” μίλησε για τον ευρωπαϊκό στόχο του Παναθηναϊκού γενικότερα αλλά και για τη ρεβάνς με τη Σταντάρ στη Λιέγη λέγοντας ότι θέλει να παλέψει η ομάδα για να κάνει υπερήφανο το λαό της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου