ΤΟΠΙΚΑ

Τσέλσι – Ιντερ στο Champions League

τσέλσι-ιντερ-στο-champions-league-851206

Για μια θέση στα προημιτελικά του Champions League παιζουν το βράδυ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι με την Ίντερ και ο αναμορφωτής της Αγγλικής ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο, επιστρέφει με… άγριες διαθέσεις και θέλει να οδηγήσει το νέο του δημιούργημα, την Ίντερ σε πρόκριση μετά το 2-1 στο Μιλάνο. Προβάδισμα πρόκρισης έχει η Σεβίλλη που φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ στη ρεβάνς του 1-1 της Μόσχας.
Τσέλσι -Ιντερ 21:45 (Mega)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει σαν αντίπαλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θέλοντας να οδηγήσει την Ίντερ στην πρόκριση επί της Τσέλσι μετά το 2-1 πριν από τρεις εβδομάδες στο «Μεάτσα». Ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρείται δικαίως ο αναμορφωτής της Τσέλσι, καθώς μαζί της κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο Αγγλίας, εδραιώνοντας παράλληλα την ομάδα μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Όμως παρότι αναμένεται να χειροκροτηθεί από τον κόσμο που δεν ξεχνά την προσφορά του από τον Ιούνιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2007, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί.
Ο Κάρλο Αντσελότι, που ως προπονητής της Μίλαν τα προηγούμενα χρόνια γνωρίζει άριστα την Ίντερ, έχει να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ο νεαρός Ρος Τέρνμπουλ αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία των Λονδρέζων, καθώς ο Τσεχ είναι τραυματίας και ο Ιλάριο αμφίβολος, ενώ εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Εσιέν, Α. Κόουλ και Μποσίνγκουα.
Η Τσέλσι είναι αήττητη στην έδρα της στο Champions League από τις 22 Φεβρουαρίου του 2006 (1-2 από την Μπαρτσελόνα) μετρώντας έκτοτε 15 νίκες και 6 ισοπαλίες. Παράλληλα μετρά τρεις προκρίσεις στις έξι περιπτώσεις που έχει ηττηθεί σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επιπροσθέτως, ο Κάρλο Αντσελότι μετρά 10 νίκες και μόλις 5 ήττες στις 18 φορές που τέθηκε αντιμέτωπος της Ίντερ ως προπονητής της Μίλαν. Η Ίντερ, που την τελευταία τριετία αποκλείστηκε στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης (μάλιστα δύο φορές από αγγλική ομάδα) μετρά πέντε προκρίσεις και τέσσερις αποκλεισμούς σε διπλούς αγώνες με αγγλικές ομάδες. Σε 41 περιπτώσεις που είχαν νικήσει στον πρώτο αγώνα, οι Μιλανέζοι κατάφεραν να προκριθούν στις 37.
Σεβίλλη – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45 (Novasports 1)
Τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League δίνει στη Σεβίλλη το 1-1 της Μόσχας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ εν όψει του επαναληπτικού στην Ισπανία. Οι Ανδαλουσιανοί το Σάββατο έμειναν στο 1-1 με τη Λα Κορούνια στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και βρίσκονται στην τέταρτη θέση της Primera Division.
Αύριο Μπορντό – Ολυμπιακός
Ο Ολεγκάριο Μπενκουερένσα θα διαιτητεύσει τον αυριανό αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μπορντό στο «Σαμπάν Ντελμά» για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Χωρίς πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Μπορντό, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ακολούθησε για μία ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα και έμεινε εκτός αποστολής, ενώ έκανε ατομικό προκειμένου να πάρει κάποιες ανάσες για τη συνέχεια και θα ταξιδέψει κανονικά με την ομάδα. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Ντιόγο και ο Ντουντού .
Οι 21 παίκτες που θα έχει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στη διάθεσή του είναι οι: Παναγόπουλος, Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.
Τον άλλο αγώνα της Τετάρτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί τη Στουτγκάρδη στο «Καμπ Νου», θα διευθύνει ο Αλέν Χάμερ από το Λουξεμβούργο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου