ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποιείται η Κίτρινη Αποθήκη

αξιοποιείται-η-κίτρινη-αποθήκη-851206

Μετά το Πάσχα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την επιλογή του μελετητικού γραφείου που θα αναλάβει την οικονομικοτεχνική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας του τραμ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.
Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε στο δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΟΑΣΑ κ. Δημητρίου, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία μετά και το υπόμνημα που ο δήμαρχος Βόλου είχε υποβάλει προσωπικά στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στο Βόλο στις 5/2/2010.
Παράλληλα μία σειρά από ζητήματα που είχαν τεθεί στο συγκεκριμένο υπόμνημα φαίνεται να διευθετούνται ανά τομέα, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να έχει δώσει ρητές οδηγίες στους αρμοδίους να προωθήσουν τα θέματα που αφορούν ανά κλάδο στο Δήμο Βόλου.
Έτσι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Βόλου από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Πετράκο, όσον αφορά στο αίτημα της δημοτικής αρχής για τον εξοπλισμό του ΚΕΤΕΑΘ που έχει έδρα την Κίτρινη Αποθήκη, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου που αφορά στον τομέα Καινοτομία και Τεχνολογία. Όσον αφορά στο κτηριακό κομμάτι της αναπαλαίωσης της Κίτρινης Αποθήκης, τις διαδικασίες θα προγραμματίζει ως αρμόδια αρχή η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τέλος για το αίτημα του Δήμου Βόλου να υπάρχει η δυνατότητα ένταξης του Θεματικού Πάρκου στο νέο αναπτυξιακό νόμο, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι προβλέπονται αυξημένα κίνητρα στο νέο νόμο που θα προωθηθεί για να ψηφιστεί άμεσα από τη Βουλή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου