ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για κλινοσκεπάσματα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

εκκληση-για-κλινοσκεπάσματα-από-τη-μη-88075

Η τοπική Εκκλησία συνδράμει τους πρόσφυγες – Ο κ. Ιγνάτιος μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συγκλονιστικά στιγμιότυπα

Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων απευθύνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δεκάδων προσφύγων που βρίσκονται στη Μαγνησία. Η σχετική έκκληση θα ανακοινωθεί αύριο σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, διότι εξαντλούνται τα αποθέματα της «Διακονίας», ενώ ήδη ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» διένειμε 300 και πλέον κουβέρτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρει ότι «οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από κλινοσκεπάσματα, κυρίως κουβέρτες, οι οποίες είναι χρήσιμες για τη διανυκτέρευσή τους, προκειμένου να μην είναι εκτεθειμένοι στο κρύο τη νύχτα. Θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση αύριο στους ναούς, πρόσθεσε ο ίδιος, για να συγκεντρωθούν κουβέρτες, τις οποίες έχει αναλάβει ο «Εσταυρωμένος» να μεταφέρει στον Αλμυρό».

Ο Σεβασμιότατος εκφράζει παράλληλα την ευαρέσκειά του για την αλληλέγγυα δράση των φορέων, των εθελοντών και των κατοίκωντης Μαγνησίας, οι οποίοι συμπαρίστανται στους πρόσφυγες. «Πρέπει να πω, προσθέτει ο ίδιος, ότι το μήνυμα που δώσαμε από το Βόλο έχει φτάσει σε όλη την Ελλάδα. Παντού μιλούν για τη στάση μας, για το ότι λαμβάνουμε μέτρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να εξαιρούμε κανέναν». Στο μεταξύ, οι κουβέρτες που θα συγκεντρωθούν, θα προωθηθούν στον Αλμυρό, για να καλυφθούν οι ανάγκες δεκάδων ανθρώπων,οι οποίοι βρίσκονται στη Μαγνησία, ενώπαράλληλα θα καταβληθούν προσπάθειεςπροκειμένουνα συγκεντρωθούν ικανάαποθέματα για κάθε έκτακτη περίσταση.

«Τα αποθέματα που πρόσφερε ο «Εσταυρωμένος» εξαντλούνται και πρέπει να φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε κουβέρτες, για να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε» σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος.

Μεταφέροντας, παράλληλα, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τις εικόνες που αντίκρισε, κατά την επίσκεψή του στην περιοχήτου Αλμυρού όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι είναι συγκλονιστική η εικόνα των οικογενειών, των νέων ανθρώπων που έχουν μικρά παιδιά ή μωρά στην αγκαλιά και ταξιδεύουν μαζί με τον παππού και τηγιαγιά. Ταυτόχροναυπάρχουνκαιανάπηροι που κινούνται με αμαξίδια, διανύοντας με απόθεμα ψυχής το μακρύ δρόμο της αναζήτησης ελπίδας σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. «Φυσικά διαπιστώνει κανείς τον κόπο στα πρόσωπά τους, αλλά ταυτόχρονα τη διάθεση των παιδιών όπου κι αν βρεθούν, ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες, να παραμείνουνπαιδιά, να παίζουν, να χαμογελούν, να αναζητούν κάτι να γευτούν» επισημαίνειο ίδιος. Συγκλονιστική ήταν, ταυτόχρονα, η στιγμή όταν πρόσφυγας του πρόσφερε ένα σταυρουδάκι, λέγοντάς του «αυτός ο σταυρός μας έσωσε». Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας δέχθηκε με συγκίνηση το απρόσμενο δώρο ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι «τέτοιες σκηνές δείχνουν ότι δεν παύουννα είναιάνθρωποι με ψυχή, με καρδιά».Ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζει ότι προσεύχεται, να οδηγηθούν σε έναν τόπο όπου θα μπορέσουν να ζήσουν μακριά από τις εμπόλεμες καταστάσεις που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ εύχεται να διαμορφωθούν στο μέλλονοι κατάλληλες συνθήκες, που θα τους επιτρέψουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου