ΤΟΠΙΚΑ

Ράμπες σε εισόδους καταστημάτων

ράμπες-σε-εισόδους-καταστημάτων-88189

Στο προσεχές διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένεται να υλοποιήσει δράσεις για την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ

Πρωτοβουλίες διευκόλυνσης της πρόσβασης των ΑμεΑ σε τοπικά καταστήματα, με στόχο την τοποθέτηση ειδικής ράμπας, προτίθεται να υλοποιήσει στο προσεχές διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στόχος είναι να τοποθετηθούν ειδικές ράμπες στις εισόδους των εμπορικών καταστημάτων που έχουν σκάλες, προκειμένου να καθίσταται εύκολη η πρόσβαση ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή πρόκειται για μητέρες με βρέφη σε καρότσι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα που κατέχει σημαντική θέση στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων του Εμπορικού Συλλόγου, θα υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τσέλιος «θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, προκειμένου να προσεγγίζουν εύκολα το σκαλοπάτι στις εισόδους καταστημάτων».

Η πρωτοβουλία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η καθημερινότητα των ΑμεΑ και παράλληλα να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στα εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο των εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου, του φορέα που τους εκπροσωπεί, ενώ παράλληλα αποδεικνύει ότι σε πείσμα της κρίσης και των καθημερινών δυσκολιών, το πνεύμα της αλληλεγγύης παραμένει υψηλό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσέλιος υπογραμμίζει ότι τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου γίνονται καθημερινά αποδέκτες δεκάδων αιτημάτων για βοήθεια από αναξιοπαθούντες κατοίκους αλλά και ιδρύματα της Μαγνησίας.

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου συγκεντρώθηκαν, εξάλλου, είδη πρώτης ανάγκης για τις Ασπρες Πεταλούδες και το Ορφανοτροφείο στη διάρκεια των γιορτών, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

Παρακάμπτοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου στρέφουν παράλληλα το βλέμμα και προς την πλευρά των προσφύγων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσέλιος, εντός της επόμενης εβδομάδας θα δρομολογηθούν από κοινού δράσεις αλληλεγγύης, για την ανακούφιση των ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, σε μια νέα πατρίδα.

«Μας ζητούν πάρα πολλοί σύλλογοι βοήθεια, οι οποίοι έχουν ανάγκη, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι. Σαφώς είμαστε ευαισθητοποιημένοι ως φορείς, ως άνθρωποι, και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης» επισημαίνει ο κ. Τσέλιος, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «δυστυχώς το πρόβλημα στην πόλη μας μεγαλώνει και υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες που θέλουν βοήθεια».

Σε μια δύσκολη, από κάθε άποψη χρονική στιγμή, η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το πάγωμα της εμπορικής κίνησης, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και δεκάδες ακόμη ανοιχτά ζητήματα που προβληματίζουν τους επαγγελματίες, οι έμποροι θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όσους χρίζουν βοηθείας. Το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση μέσω της δράσης που αναπτύσσουν, συνοψίζεται στην κοινή θέση ότι οι έμποροι βρίσκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια, δίνουν πάντα το «παρών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου