ΤΟΠΙΚΑ

100 σακούλες σκουπίδια μάζεψαν Καναδοί, Ελβετοί και Αλβανοί φοιτητές

100-σακούλες-σκουπίδια-μάζεψαν-καναδοί-89410

Συνέδραμαν σε εθελοντικό καθαρισμό μελών της Ευαγγελικής Εκκλησίας που επί 20 χρόνια αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις

Σε απόσταση μόλις 200 μέτρων «κρύβονταν» σκουπίδια που γέμισαν περισσότερες από 100 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Φοιτητές από τον Καναδά, την Ελβετία και την Αλβανία που βρίσκονται στο Βόλο, φιλοξενούμενοι της Ενορίας Βόλου της Ευαγγελικής Εκκλησίας, συνέδραμαν σε εθελοντικό καθαρισμό στην είσοδο της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, όπου βρήκαν πεταμένο ακόμη και ένα χαλασμένο μηχανάκι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οκτώ φοιτητές από τον Καναδά, την Ελβετία και την Αλβανία, βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα στο Βόλο. Είναι μέλη της Ευαγγελική Εκκλησίας και αυτές τις ημέρες φιλοξενούνται από την τοπική ενορία.

Χθες, οι φοιτητές ενίσχυσαν τον πυρήνα των δέκα ατόμων που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της ενορίας και που τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσει πλούσια εθελοντική δράση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, κυρίως με εκστρατείας καθαρισμού σημείων στις εισόδους και εξόδους του Βόλου.

Μετέβησαν στην είσοδο της Β’ ΒΙ.ΠΕ., πήραν σακούλες, φόρεσαν γάντια και επιδόθηκαν στη συλλογή απορριμμάτων που βρίσκονταν πεταμένα στην άκρη του οδοστρώματος.

Μέσα σε λίγες ώρες, γέμισαν 100 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων με σκουπίδια. Ο κύριος όγκος των απορριμμάτων ήταν πλαστικά μπουκάλια νερού, τα οποία ασυνείδητοι φαίνεται να… εκτοξεύουν έξω από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους αδιαφορώντας για το πού καταλήγουν. Μέχρι και ένα χαλασμένο μηχανάκι που ήταν παρατημένο, μάζεψαν φοιτητές και εθελοντές της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον ποιμενάρχη, Μελέτιο Μελετιάδη, την περασμένη εβδομάδα, ομάδα εθελοντών είχε προχωρήσει σε εκστρατεία καθαριότητας στην έξοδο του περιφερειακού προς Λάρισα. Σε απόσταση 500 μέτρων συγκεντρώθηκαν 110 σακούλες απορριμμάτων.

Καθαρισμό είχαν κάνει και πριν δύο εβδομάδες στο τμήμα της οδού από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ προς την Αγριά, αλλά και στην περιοχή του ιδρύματος Ασπρες Πεταλούδες.

Οπως αναφέρει ο κ. Μελετιάδης, ο πυρήνας των εθελοντών της Ευαγγελικής Εκκλησίας προχωρά σε εκστρατείες καθαρισμού σε σημεία εισόδου και εξόδου της πόλης, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, την τελευταία 20ετία.

«Δυστυχώς από τη μία καθαρίζουμε κι από την άλλη τα σκουπίδια ξανακάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι που καταστρέφουμε το περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Μελετιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου