ΤΟΠΙΚΑ

95 ώρες κενών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

95-ώρες-κενών-σε-γυμνάσια-και-λύκεια-της-89420

Λείπουν καθηγητές γερμανικών, αγγλικών, μουσικής και άλλων ειδικοτήτων

Εγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητώντας την κάλυψη κενών στα σχολεία από πλεονάσματα, βρίσκει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι με πλεονάσματα αλλά με κενά… Στα μισά του σχολικού έτους, ο νομός αριθμεί 95 ώρες κενών σε καθηγητές ειδικοτήτων.

Με έγγραφό του, ο υπουργός Παιδείας καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους να συνεργαστούν με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου να αναμορφώσουν τα ωρολόγια προγράμματα διδασκαλίας, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη των χιλιάδων ακόμα κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης τους ζητά έως 26 Φεβρουαρίου 2016 να ενημερώσουν, εγγράφως, για το θέμα το γραφείο υπουργού για τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Το έγγραφο παρέλαβε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ωστόσο σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, ο νομός όχι μόνο δεν έχει πλεονάσματα, αντιθέτως έχει κενές διδακτικές ώρες που θα πρέπει να καλυφθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 95 κενές ώρες μαθημάτων: 24 ώρες γερμανικών, 21 ώρες γυμναστικής, 15 ώρες κομμωτικής, 12 αγγλικών, 13 καλλιτεχνικών, 10 μουσικής χωρίς να υπολογίζονται κενές ώρες σε μουσικά όργανα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Μάλιστα με έγγραφό της η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ζητά την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου