ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν άπορους μαθητές

στηρίζουν-άπορους-μαθητές-92586

Τράπεζα τροφίμων λειτουργεί στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας με πρωτοβουλία διδασκόντων και παιδιών

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πραγματοποιούν από κοινού, διδάσκοντες και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, προκειμένου να βοηθηθούν με κάθε διακριτικότητα συμμαθητές τους που έχουν ανάγκη βοήθειας ή οικογένειες μαθητών, αντίστοιχα, που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο.

Η τράπεζα τροφίμων που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο, είναι πρωτοβουλία αλληλεγγύης και καρπός συνεργασίας, προκειμένου να γίνει πράξη η προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς εκ των ενόντων. Ο Σύλλογος διδασκόντων συνδράμει την προσπάθεια και αποφασίζει που θα δοθεί η βοήθεια, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν.

Μόλις γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές ή αποφοιτήσαντες, προσφέρονται τρόφιμα με κάθε διακριτικότητα, τα οποία προσφέρουν οι μαθητές, με τη συνδρομή του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των άπορων παιδιών, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το σχολικό περίγυρο. Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται όλο το χρόνο και έχουν διατεθεί μεταξύ άλλων στα Σπίτια Γαλήνης της Αγίας Βαρβάρας και της Ευαγγελίστριας, το κοινωνικό παντοπωλείο και σε άλλες συναφείς δομές. Αξιο αναφοράς είναι παράλληλα το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πλαστικών καπακιών, από τους μαθητές, ενώ 25 κιλά, ειδικότερα, δόθηκαν πρόσφατα για την κάλυψη των αναγκών του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος».

Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, είναι συλλογική και αγκαλιάζει συνομήλικα παιδιά αλλά και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ξενώνα της Αρσις στη Μακρινίτσα και προσφέρθηκαν είδη ένδυσης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Οι μαθητές του σχολείου αγκαλιάζουν με ζέση την πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί, σε συλλογική, πάντα, βάση «για τη βοήθεια μαθητών και αποφοιτησάντων του σχολείου, που γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα» όπως αναφέρει η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Παράλληλα η κ. Παρασκευά υπογραμμίζει ότι «οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσονται συλλογικά. Ο σύλλογος διδασκόντων έχει κοινή στάση και αγωνία και αποφασίζει από κοινού για τη συνδρομή όσων έχουν ανάγκη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου