ΤΟΠΙΚΑ

Νεανικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Βόλο

νεανικό-κινηματογραφικό-φεστιβάλ-στ-851206

Νεότευκτη διοργάνωση αποτελεί το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και οπτικοακουστικών μέσων στο Βόλο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με στόχο την προώθηση της νεανικής έκφρασης σε διάφορους τομείς. Η αρχική ιδέα ανήκει σε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μόλις την πληροφορήθηκε ο συμπολίτης Τέρυ Ντούγκας, ο οποίος διαπρέπει ως παραγωγός ταινιών στο Χόλυγουντ, πρότεινε σε συνεργασία με φορείς της πόλης του Βόλου να διοργανώσουν το 1ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και οπτικοακουστικών μέσων στο Βόλο. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νεαρά άτομα, μαθητές/φοιτητές (15 έως 30 ετών), οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, εξαντλώντας τυχόν θέματα από την τοπική μας ιστορία, το περιβάλλον, κοινωνικά θέματα και φέροντας ως τίτλο: «Οι νέοι χρωματίζουν το πανί» – Δημιουργοί και παραγωγοί της σκέψης και της καρδιάς τους.
Με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αύριο Κυριακή 14 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ειδικοί στο χώρο της 7ης τέχνης θα δώσουν πρακτικές λύσεις στην υλοποίηση και στην παραγωγή ταινιών. Τα θέματα που θα καλυφθούν αφορούν στη σκηνοθεσία, την υποκριτική, το σενάριο, το μοντάζ, την εικονοληψία και την ηχοληψία. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι: Terry Dougas, παραγωγή (μέσω skype), Αλέξανδρος Γεωργούλης, υποκριτική (μέσω skype), Μαρίνα Ζουμπουλάκη, σενάριο, Γιώργος Λάγδαρης, σκηνοθεσία, Αθανασία Ξαφάρα, μοντάζ, Κώστας Καρπίδας, εικονοληψία-διεύθυνση φωτογραφίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί διάλογος μεταξύ των εισηγητών και του κοινού.
Οι τοπικοί φορείς έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τελεσθεί το Φεστιβάλ, ο Δήμος Βόλου, η ΕΚΠΟΛ και ο Δήμος Ιωλκού μέσω του Τοπικού Συμβουλίου των Νέων αλλά και άνθρωποι των ΜΜΕ, όπως ο δημοσιογράφος Σ. Πολύζος κ.ά. Επίσης, άμεση επιδίωξή τους είναι η συνεργασία και με αντίστοιχα Πανευρωπαϊκά Νεανικά Φεστιβάλ με την ίδια θεματολογία για εμπλουτισμό ιδεών και ανταλλαγή απόψεων. Στόχος είναι το γεγονός αυτό να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας, καθώς και εφαλτήριο, ώστε τα επόμενα χρόνια να διευρυνθούν οι δραστηριότητές του και να αγγίξουν όλο και περισσότερους νέους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.vollywood.gr και στα τηλέφωνα 6982034880 (Βλάχος Ξάνθος), 6931080498 (Ευαγγελόπουλος Δημήτρης), 6976527531(Κωνσταντίνος Μουτσινάς) και 6976433277 (Αλέξια Robertson) ή εναλλακτικά στο e-mail του Φεστιβάλ [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου