ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους πεζοδρόμια στην οδό Διμηνίου

επιτέλους-πεζοδρόμια-στην-οδό-διμηνί-93624

ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ 10Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

Επί πέντε χρόνια δεκάδες μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου συνυπάρχουν με φορτηγά, αυτοκίνητα και μηχανάκια, στην επαρχιακή οδό Διμηνίου, που ενώνει το Βόλο με το Διμήνι. Ο κίνδυνος για τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου παραμονεύει καθ’ οδών για το σχολείο. Κατά μήκος της διαδρομής, την οποία διασχίζουν καθημερινά δύο φορές, μία προς το σχολείο και μία προς το σπίτι, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και σήμανση. Οι μαθητές βαδίζουν στο δρόμο και δίπλα τους περνούν αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πέντε χρόνια μετά, άναψε επιτέλους πράσινο φως για την κατασκευή πεζοδρομίων, προκειμένου οι μαθητές να πηγαινοέρχονται με ασφάλεια στο σχολείο τους.

Το θέμα συζητήθηκε χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου, μετά από νέα παρέμβαση της διεύθυνσης του 10ου Γυμνασίου, που για πολλοστή φορά ζήτησε μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο.

Μέχρι και σήμερα, οι μαθητές που κατευθύνονται πεζή προς το σχολείο, περπατούν στο δρόμο, αφού στην οδό Διμηνίου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια! Αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα «μοιράζονται» το οδόστρωμα με μαθητές, δύο φορές την ημέρα: λίγο πριν το σχολικό κουδούνι σημάνει την έναρξη των μαθημάτων και κατά το σχόλασμα.

Τα αιτήματα για τη λήψη μέτρων αλλεπάλληλα από τη διεύθυνση του σχολείου. Και οι ίδιοι οι μαθητές είχαν στο παρελθόν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ακόμη και καταλήψεις, διεκδικώντας ασφαλή διαδρομή προς το σχολείο τους.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε όλη του την έκταση στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου, κ. Κώστα Καραγιάννη, η επιτροπή αποφάσισε να εγκρίνει την κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Διμηνίου, τουλάχιστον στην αριστερή πλευρά της από την οποία βρίσκεται και το σχολείο και να προχωρήσει σε διαγραμμίσεις, σήμανση και διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, ώστε να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, το κόστος των παρεμβάσεων για τη δημιουργία πεζοδρομίου δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ περίπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου