ΤΟΠΙΚΑ

14 κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας δημιουργήθηκαν στη Μαγνησία

14-κέντρα-ενισχυτικής-διδασκαλίας-δημι-94367

Πρόσκληση για πρόσληψη εκπαιδευτικών προκειμένου να αρχίσουν μαθήματα

Μετά από μήνες καθυστέρησης αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε Γυμνάσια του νομού. Τα φροντιστηριακού τύπου μαθήματα που γίνονται εντός του σχολείου από εκπαιδευτικούς του δημοσίου με στόχο την ενίσχυση των μαθητών σε μαθήματα που έχουν «αδυναμίες» έπρεπε να ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τρεις μήνες πριν τη λήξη των σχολικών μαθημάτων, τα ΣΚΕΔ (σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας) έχουν απλώς δημιουργηθεί, μαθήματα όμως δεν γίνονται από τη στιγμή που δεν έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί. Στο θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους μαθητές που λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δεν μπορούν να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Φαίνεται όμως ότι θα χρειαστεί να περιμένουν…

Την Τρίτη με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προσκλήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02 – Φιλολόγων, ΠΕ03 – Μαθηματικών, ΠΕ04.01 – Φυσικών και ΠΕ 04.02 – Χημικών, οι οποίοι βρίσκονται στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και δεν έχουν προσληφθεί, να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2015 – 2016. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από σήμερα Τετάρτη έως και μεθαύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, στον 6ο όροφο της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Στη Μαγνησία αναμένεται εφόσον ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών, να λειτουργήσουν 14 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας. Συγκεκριμένα προβλέπονται ΣΚΕΔ στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, στον Αλμυρό, τη Ν. Αγχίαλο, το Βελεστίνο, στα Λεχώνια, στις Μηλιές, τα Κανάλια, στη Ζαγορά, στη Σκιάθο, δύο στη Σκόπελο και στην Αλόννησο.

Στον πάγο τα Λύκεια

Κι ενώ η διαδικασία στα Γυμνάσια έστω και με καθυστέρηση προχωρά, στα Λύκεια, δεν υπάρχει ακόμη καμία ενημέρωση για τη λειτουργία προγράμματος πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Πέρυσι, στα ΕΠΑΛ, το πρόγραμμα άρχισε μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις και ήταν… δώρο – άδωρο για τους μαθητές που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον παρακολούθησης, αλλά δεν πρόλαβαν τελικώς να κάνουν μαθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου