ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώθηκε ο εξοπλισμός καθαριότητας

ανανεώθηκε-ο-εξοπλισμός-καθαριότητα-851206

Τρία νέα απορριμματοφόρα ελαφρώς μεταχειρισμένα, με 135 νέους κάδους ανακύκλωσης και με ένα νέο ειδικό μηχάνημα καθαρισμού δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πλατειών, προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στο μηχανολογικό εξοπλισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ο οποίος και παρουσιάστηκε χθες από το Δήμαρχο Βόλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.κ. Βούλγαρη και Τσαμπρινό.
Ο τελευταίος, μιλώντας προηγουμένως στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, είπε ότι εφεξής και μέχρι τη λήξη της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής οι πολίτες μπορούν να κρίνουν αυστηρά την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας αφού, όπως πρόσθεσε, μέσα σε ένα χρόνο και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στις 14 Απριλίου για τρία νέα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων και δύο μηχανικά σάρωθρα (με τη μέθοδο leasing), την παραλαβή από το ΣΥΔΙΣΑ ενός απορριμματοφόρου σε λίγες μέρες, την παραλαβή από την ΕΕΕΑ βάσει συμβατικών υποχρεώσεων ενός απορριμματοφόρου για την ανακύκλωση και τέλος των τριών απορριμματοφόρων που παρουσιάστηκαν χθες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της υπηρεσίας θα έχει ανανεωθεί κατά 100%. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Δήμος Βόλου μέσα σε ένα χρόνο θα έχει προμηθευτεί 11 νέα απορριμματοφόρα, δύο μηχανικές σκούπες, ένα πλυντήριο κάδων, τέσσερα σάρωθρα πεζού χειριστή και δύο μηχανικά σάρωθρα επικαθήμενου χειριστή. Συνολικά 18 μηχανήματα για τα οποία, όπως τόνισε ο κ. Τσαμπρινός, ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με 350.000 ευρώ που θα δοθούν εφάπαξ για τα τρία απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο Δήμος και με 1.200.000 ευρώ που θα δοθούν σε πέντε χρόνια , δηλαδή περίπου 240.000 ευρώ το χρόνο για τα τρία απορριμματοφόρα, το πλυντήριο και τα δύο μηχανικά σάρωθρα που θα αγοραστούν με leasing. Όσον αφορά στο προσωπικό, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε ότι στην υπηρεσία τις τελευταίες μέρες ανέλαβαν καθήκοντα 20 άτομα μερικής απασχόλησης για δεκαοκτώ μήνες, ενώ σε λίγες μέρες αναλαμβάνουν καθήκοντα 25 άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις. Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο κ. Τσαμπρινός, λήγουν οι συμβάσεις 45 ατόμων δίμηνης απασχόλησης που έλυσαν, όπως τόνισε, πολύ σοβαρά εποχιακά προβλήματα, όπως πολιτική προστασία, καθαρισμός αθλητικών χώρων κ.α. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι πλέον η υπηρεσία θα μπορεί να εκτελέσει απρόσκοπτα το έργο της και το πρόγραμμά της.
Ακόμη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μίλησε για αλλαγή στη νοοτροπία του προσωπικού σε μία υπηρεσία που ήταν προσωποκεντρική και η οποία πλέον έχει οργανωθεί με βάση τις υπηρεσιακές καταστατικές δομές (Δ/ντής, τμηματάρχης, επόπτες προσωπικό) για να έχει ο καθένας το ρόλο του και τις ευθύνες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου