ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό τσουνάμι σήμερα

απεργιακό-τσουνάμι-σήμερα-851206

Ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση που άλλοι δημιούργησαν θα επιδιώξουν να στείλουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στη δεύτερη κατά σειρά 24ωρη πανεργατική απεργία που αποφασίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Στο Βόλο για μία ακόμη φορά θα γίνουν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, με δύο προσυγκεντρώσεις στις 10.30 στο δημαρχείο του Βόλου και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις οποίες αναμένεται να συμμετέχουν οι σύλλογοι υπαλλήλων δημοτικών και διαδημοτικών επιχειρήσεων, καθαριστριών καθώς και καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Βόλου κ.α.
Στη συγκέντρωση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας δυναμικό αναμένεται να είναι το παρών και της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.
Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, μηχανικοί και άλλοι κλάδοι που ενώνουν την φωνή τους κατά της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής.
Επίσης οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ που θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και του ΙΚΑ που θα δώσουν το παρών στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Από την εργασία τους θα απουσιάσουν σήμερα, διότι επίσης απεργούν, τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στον ΟΣΕ από το Βόλο θα πραγματοποιηθεί ένα κοινωνικό δρομολόγιο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Νοσοκομείου. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ενώ αποκομιδή θα γίνει μόνο από το Νοσοκομείο και Κλινικές.
“Οφείλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα κυβερνητικά μέτρα, που φορτώνουν δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της κρίσης για άλλη μία φορά στους απλούς ανθρώπους του μόχθου, για να ικανοποιηθούν οι νεοφιλελεύθερες επιταγές των Βρυξελλών και οι κερδοσκόποι των αγορών.
Πρέπει να εκφράσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στη συνέχιση μίας πολιτικής που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας” επισημαίνει στη διακήρυξή του το ΕΚΒ
“Πρόκειται για μέτρα άδικα, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά που περιλαμβάνουν κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, που προκαλούν ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας” επισημαίνει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, προειδοποιώντας και για νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
“Διεκδικούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να αποσυρθούν τα πρόσφατα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. Να εξασφαλιστούν τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να διασφαλιστεί πλήρως η απασχόληση των
εργαζομένων του κλάδου και να εγκαταλειφθούν άμεσα όλα τα σχέδια για περιορισμό των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Να τηρηθούν και εφαρμοστούν πιστά οι Συλλογικές Συμβάσεις του κλάδου” επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας ενώ η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων επισημαίνει: “Να αποκρούσουμε το ξεθεμέλιωμα του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης και των παροχών, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψίχουλα. Να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν ακόμα και τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Το πραγματικό δίλημμα είναι: θα πτωχεύσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και ο λαός, ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας;”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου