ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα ποσά του αεροσταθμού
Επειδή πολλά λέγονται αναφορικά με την πληρωμή των λογαριασμών στο έργο του νέου κτηρίου Αεροσταθμού και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, κρατείστε τα παρακάτω:
Στις 9 Νοεμβρίου 2009 υποβλήθηκε από την εταιρία για πληρωμή ο 28ος λογαριασμός του έργου με το ποσό των 3.768.849 ευρώ. Στις 11 Δεκεμβρίου 2009 υποβλήθηκε από την εταιρία για πληρωμή ο 29ος λογαριασμός του έργου με το ποσό των 1.353.149 ευρώ. Στις 16 Φεβρουαρίου 2010 υποβλήθηκε από την εταιρία για πληρωμή ο 30ος λογαριασμός του έργου με το ποσό των 929.628 ευρώ.
Ο 29ος και 30ος λογαριασμός δεν έχουν πληρωθεί καθόλου, ενώ από τον 29ο πληρώθηκε το ποσό του 1.756.811,82 ευρώ (τελευταίες καταβολές πριν από μερικές μέρες).
Συνολικά ο εργολάβος έχει λαμβάνειν υπόλοιπο από την κατάθεση των τριών λογαριασμών το ποσό των 4.039.588,82 ευρώ. Πολλά ή λίγα;
Δ.Χ.
Είπε τον καημό του
Τον καημό του έβγαλε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης για τον πόλεμο που έχει δεχθεί η δημοτική αρχή σχετικά με τις παρεμβάσεις της στο κυκλοφοριακό. Βρήκε βήμα σε χθεσινή μαθητική εκδήλωση, στο Δημαρχείο, και κυρίως ακροατήριο νεολαίων, όπως είπε, για να μιλήσει και να τον καταλάβουν. Διότι έλεγε πως όποιο μέτρο και αν έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή, το οποίο υπερασπίστηκε με σθένος, συνάντησε τη νοοτροπία που δεν θέλει να κατανοήσει τις διαφορές πλέον ανάγκες των πόλεων.
Μέσα στα άλλα εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ληφθούν και άλλα μέτρα, όσο επώδυνα και με όποιο κόστος και αν έχουν.
Β.Σ.
Απουσίες
Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη βρέθηκε στο Βόλο ο κ. Μάσσιμο Νέγκρι, πρώην Πρόεδρος του European Forum of Museums, ο οποίος συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Λιούβη παρέστησαν στα εγκαίνια ζωγραφικής του Γιάννη Μιχαηλίδη στο πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα. Ποιο γεγονός έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια; Ότι δεν βρέθηκε κάποιος από τη Δημοτική Αρχή να του δώσει τα διαπιστευτήρια της πόλης…
Συνεργασία για το ΕΑΚ
Συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό που ειδικεύεται στις στατικές μελέτες είχε λίγη ώρα πριν τη χθεσινή συνέντευξη στο δημοτικό αμαξοστάσιο ο Δήμαρχος Βόλου. Όπως είπε ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα στους δημοσιογράφους σκοπός είναι η διερεύνηση από την πλευρά του Δήμου της στατικής επάρκειας για την κερκίδα του ΕΑΚ προς την πλευρά της Γορίτσας, καθώς και τη στατική μελέτη που πρέπει να γίνει για την επέκταση των κερκίδων στο πέταλο του ΕΑΚ προς την περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Σκοπός της μελέτης η αύξηση της χωρητικότητας του Εθνικού Σταδίου από 8800 θέσεις που είναι σήμερα στις 12.000 θέσεις.
Μαύρο και υβριδικό
Ενα μαύρο υβριδικό Φολκσβάγκεν είναι το νέο δημαρχιακό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί πλέον για τις μετακινήσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, μετά την πυρπόληση της δημαρχιακής Μερσεντές στο προαύλιο του κτηρίου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, όπου ήταν σταθμευμένο. Στο πνεύμα της εποχής προφανώς επελέγη η συγκεκριμένη αγορά σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με την αγορά του αυτοκινήτου της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τα διαφημιστικά φυλλάδια
Συνεργασία με τους υπεύθυνους των μεγάλων αλυσίδων θα έχει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Χρ. Τσαμπρινός, με τους οποίους θα εξετάσουν από κοινού θέματα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της ρύπανσης στην πόλη, από τα χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια που διανέμουν συχνά-πυκνά σε όλη την πόλη τα πολυκαταστήματα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Ψαλίδι
“Πετσοκομμένη» από 22% έως 35%, αντί του 7% που είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, είναι η δόση του πρώτου διμήνου του 2010 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για τους δήμους και τις κοινότητες, που αποτελεί τη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Οι περισσότεροι δήμαρχοι, μόλις ενημερώθηκαν, ανέβηκαν στα «κεραμίδια», αφού δηλώνουν αδυναμία πολλών δήμων να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες και πολύ περισσότερο τη μισθοδοσία του προσωπικού. Το πρόβλημα έχει προκύψει, γιατί η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ στους δήμους. Άντε, καλά ξεμπερδέματα.
Β.Κ
Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη
Η 24η του Μάρτη ανακηρύχθηκε από τα συνδικάτα ως ευρωπαϊκή μέρα κοινής δράσης Ελλάδος, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, καθώς πρόκειται για τις χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο των κερδοσκόπων και των διεθνών αγορών, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να δεινοπαθούν. Εκτιμούν ότι έτσι θα «διεθνοποιήσουν» τις κινητοποιήσεις τους και θα αναδείξουν τα αιτήματά τους, αφυπνίζοντας παράλληλα και άλλους λαούς, που λίαν συντόμως προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσουν τα ίδια και χειρότερα…
Β.Κ
Δεν πρόκειται να αποδειχτεί
Οσοι νομίζουν ότι με αυτό το φάκελο της UEFA για τα πέντε στημένα παιχνίδια της Β’ Εθνικής θα βγάλουν λαβράκια, μάλλον είναι νυχτωμένοι. Μπορεί ο φάκελος να έφτασε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλο, αλλά στην Ελλάδα πολλά γίνονται, πολύ περισσότερα φημολογούνται και στο τέλος ελάχιστα αποδεικνύονται! Οι Ευρωπαίοι να αφήσουν τις έρευνες και να κοιτάξουν πώς θα μας βολέψουν με κανένα άτοκο δάνειο…
Ο Κρυπτογράφος
Παγκόσμια πρωτοτυπία…
…Πρέπει να είναι αυτό που συμβαίνει με τους αποφοίτους του τμήματος Ειδικής Αγωγής. Όχι, πραγματικά θα θέλαμε κάποιος να μας εξηγήσει με ποια λογική προτιμώνται να προσλαμβάνονται άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει ένα απλό σεμινάριο και όχι άτομα που κατέχουν βασικούς τίτλους σπουδών. Πραγματικά, εμείς σπάμε το κεφάλι μας και λογική δεν βρίσκουμε, γι’ αυτό το ζητάμε από τους ιθύνοντες, που μάλιστα κρατάνε και τις πόρτες τους κλειστές μπροστά στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, να μας εξηγήσουν!
Α.Φ.
Επιφυλακή
Σε επιφυλακή μαθαίνουμε πως είναι οι φορείς στη Μαγνησία μετά τις προχθεσινές ανακοινώσεις και τα σενάρια για πιθανό επικείμενο σεισμό στην κεντρική Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη. Εμείς πάντως συνιστούμε προσοχή και πάνω από όλα ηρεμία.
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου