ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνής προβολή της Μαγνησίας ~ Πλάνα από το Βόλο και το Πήλιο

διεθνής-προβολή-της-μαγνησίας-πλάνα-α-94835

Στην περιοχή ταξίδεψε πρόσφατα η εκπομπή του Star «Γυρίσματα στην Ελλάδα»

Εικόνες του Βόλου και του Πηλίου, ο καθημερινός παλμός, οι άνθρωποι, οι γεύσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός, καταγράφηκαν από την κάμερα της εκπομπής του Star «Γυρίσματα στην Ελλάδα».

Πενταμελές συνεργείο ταξίδεψε στο Βόλο και στο βουνό των Κενταύρων, πριν από είκοσι μέρες, καταγράφοντας υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κονταξή, τη γαστρονομία, την ανάπτυξη, τις τουριστικές υποδομές, αλλά και το σύγχρονο προφίλ της πόλης του Βόλου. Εκτενές αφιέρωμα κατέγραψε επίσης η εκπομπή στα τσιπουράδικα του Βόλου αλλά και τα ξακουστά αποστάγματα της περιοχής.

Τα «Γυρίσματα στην Ελλάδα», που είναι προσβάσιμα και στο YouTube, προβάλλονται διαδικτυακά από το web tv του Star και παράλληλα από το Star International, που αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας του καναλιού με τους απανταχού της γης απόδημους. Επίσης είναι προγραμματισμένη η προβολή της εκπομπής και από τη συχνότητα του Star Channel το προσεχές διάστημα, με τη μορφή αυτοτελών επεισοδίων. Το Star International, σημειωτέον, εκπέμπει με 24ωρο ελληνικό πρόγραμμα, σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική μέσω δορυφόρου. Στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς), το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταδίδεται επίσης σε συνδρομητές Ελληνικών καναλιών.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο εκλεγμένος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και της εστίασης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος παραγωγής Νίκος Μουρτζιάπης, ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στην πόλη αλλά και σε χειμερινούς προορισμούς του Πηλίου, όπως η Πορταριά, η Μακρινίτσα και άλλες περιοχές του βουνού των Κενταύρων, ενώ η εικόνα που καταγράφηκε στο, ημίωρης διάρκειας επεισόδιο, αναδεικνύει τη Μαγνησία ως τουριστικό προορισμό, σε συνάρτηση με τις υποδομές και τη γαστρονομία.

Η εικόνα που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας παραγωγής από τη Μαγνησία, συνοψίζονται στη δήλωση του κ. Μουρτζιάπη ότι «είναι ότι είναι μια ανεπτυγμένη περιοχή με φιλόξενους ανθρώπους και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης».

Εντύπωση προκαλούν, εξάλλου, τα πλάνα που αποτυπώνουν κομβικούς οδικούς άξονες της πόλης, όπως η Ιάσονος και η Δημητριάδος, που παρουσιάζονται με τελείως διαφορετική οπτική, χωρίς την ένταση της κυκλοφορίας εν ώρα αιχμής.

Η Πορταριά και η Μακρινίτσα αχνοφαίνονται μέσα στην πρωινή πάχνη, αιωρούμενες σαν δορυφόροι στην πλαγιά.

Η περιήγηση στην πόλη συνεχίστηκε στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, αγαπημένο των φοιτητών, έως το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, που μαζί με το ναό του πολιούχου Αγίου Νικολάου σχεδιάστηκαν από το μεγάλο αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχο και κρίθηκαν από το Στρατή Μυριβήλη ως οι ωραιότεροι νεόκτιστοι ναοί της Ελλάδας.

Θεσμικοί φορείς του νομού Μαγνησίας μιλούν τόσο για το Βόλο όσο και για το Πήλιο και εμφανίζονται πεπεισμένοι για τις άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή της Μαγνησίας.

Πάγια θέση των θεσμικών φορέων και των επαγγελματιών της Μαγνησίας είναι ότι μέσω της συγκεκριμένης οπτικής καταγραφής του Βόλου και του Πηλίου, η οποία συνοδεύεται από αφηγηματικό λόγο, προβάλλονται σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο οι φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας, το πνεύμα φιλοξενίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου