ΤΟΠΙΚΑ

Εκτέλεση της απόφασης της Αποκεντρωμένης ζητούν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

εκτέλεση-της-απόφασης-της-αποκεντρωμ-97232

Εκτέλεση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που προκρίνει την επιστροφή τους στα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του δήμου Βόλου, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου.

Οι κ.κ. Ανδρέου – Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσονας, Γαργάλας Κώστας, Δραμητινός Ματθαίος, Μολοχίδης Γιάννης και Κοκκινάκη Φωτεινή αφήνουν αιχμές κατά της δημοτικής αρχής αλλά και του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά που προσέφυγε κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης και τονίζουν τα εξής:

«Η δημοτική αρχή Βόλου είναι υποχρεωμένη άμεσα να μας επαναφέρει στα νομικά πρόσωπα από όπου με ευθύνη δική της και τη σιωπηρή ανοχή, τότε, των άλλων μειοψηφιών, κινούμενη φυσικά πραξικοπηματικά, νόμιζε πως θα απαλλαχθεί οριστικά. Κάθε άλλη ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση θέτει άμεσα τους «υπευθύνους» της Δημοτικής Αρχής στο καθεστώς της παράβασης καθήκοντος συνεπιφέροντας όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Με δεδομένη λοιπόν τη σημερινή πραγματικότητα καλούμε και όλους τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών να υπερασπιστούν με τον τρόπο που εκείνες θεωρούν καλύτερο τη νομιμότητα και την αποκατάσταση της σύννομης και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και των Νομικών του προσώπων. Εξαιρούμε τον κ. Μ. Πατσιαντά που αποφάσισε να κλείσει το πολιτικό του κύκλο συμπράττοντας μ’ αυτούς που κατηγορούσε και εφαρμόζοντας τις ίδιες τακτικές λειτουργώντας και ως προπομπός τους, ενίοτε δε και συνοδοιπόρος τους. Εξάλλου ο λαός μας λέει πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό βέβαια αποκτά και την ιδιαίτερη αξία του συνυπολογίζοντας τη κουλτούρα και τις αξίες του χώρου που κάποτε κι αυτός υπηρετούσε και πολλάκις φυσικά τιμήθηκε απ’ αυτόν. Ισως από τους ελάχιστους. Καλώς ή κακώς; Η ιστορία θα το κρίνει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου